Пътуването може да се превърне в истински кошмар ако откриете, че „вашият” куфар всъщност не е пълен с вашите принадлежности и дрехи. Направете така, че лесно да разпознавате багажа си, за да си спестите излишния стрес, независимо дали пътувате по работа или ви предстои ваканция.

Цветни детайли

Повечето хора избират за цвят на своята пътническа чанта или куфар черното. Разбира се, не трябва да се набиваме на очи, но нека багажът ни има някакъв отличителен цветен акцент. Когато сте в магазина не избирайте традиционните цветове черно, сиво или кафяво. Ако пък се спрете на тях, гледайте поне да имат някаква цветна лента или детайл. Не е добре, както писахме по-рано да си купувате и пътнически чанти, които изглеждат шикозно и крещящо.

Панделки, въженца, кончета

Ако сте се спрели на куфар в традиционен цвят, който е широко разпространен и мислите, че има опасност поне 20% от пътниците на гарата или летището да притежават същия, то тогава сами поставете нещо отличително. Завържете на дръжката му цветна панделка, въженце или конец. Чудесна идея ако пътувате извън България е да завържете националния трибагреник. Избягвайте дългите въжета или конци, тъй като те могат да се закачат някъде в багажното отделение по време на транспортирането.

Талони за багаж

Ако все пак не искате вашият багаж да се отличава сред другите, тогава просто можете да използвате традиционните методи за разпознаването му.  Преди да се качите в превозното средство се уверете, че куфарът или сакът ви имат талон за багаж и номерче.