След приятен, топъл и релаксиращ душ, първото, към което посягаме е меката хавлия, с която се увиваме плътно. Това, може би, се дължи на температурната разлика в банята, вероятно и на нежеланието да виждаме голото си тяло в огледалото. 

Според психолозите грешим. Първото нещо, което би било редно да направим, след душ, е точно обратното - да се погледнем добре в огледалото. 

Да, ние сме първите, които сами си намираме безброй недостатъци и бързо искаме да скрием с меката кърпата и, след това, с дрехите, които ще носим през деня.

В интерес на истина, упражнението, което психолозите ни препоръчват да правим е с цел да поправим виждането си за самите нас. 

Начинът, по който се възприемаме е, понякога, грешен и може да доведе до сериозни психически и емоционални разстройства, чиито последици не са за пренебрегване, включително недоволство, лично неодобрение, комплекси и др. 

Затова, след като се грижим за личната си хигиена, нека обръщаме внимание на тялото си, но вниманието ни да бъде върху всичко, което харесваме в него. 

Отбележете 5 неща, които одобрявате и ги кажете на висок глас. На следващата сутрин други 5, сред, които е възможно да са някои от предния път. 

Отнема няколко минути, но ползите са дълготрайни и здравословни.