78-ите награди "Златен глобус" се проведоха виртуално, което не ги лиши от модния и кино блясък.

Церемонията имаше две водещи (едната в Лос Анджелис, другата - в Ню Йорк), а традиционният червен килим се проведе изцяло онлайн.

Секунди след старта на шоуто Мария Бакалова сподели снимка с роклята си и написа: "Толкова се вълнувам за първото си участие на "Златен глобус"! Поздравявам всички номинирани и ви желая прекрасна вечер!".

Българката е в огнено червена рокля от пролетната колекция на "Армани", а заедно с нея носи чанта "Tyler Ellis" и бижута на Лорейн Шварц.

Победителката в категорията "Най-добра актриса в комедия или мюзикъл" Розамунд Пайк също предпочете червеното и публикува видео от празен хотел. Роклята е на Моли Годар (Molly Goddard), а бунтарската си визия Пайк допълва с черни кубинки.

Не по-малко очарователна бе и звездата от сериала "Велика" - Ел Фанинг. Тя бе зашеметяващо елегантна в рокля на Алесандро Микеле.

Номинираната за "Най-добра женска роля в драматичен филм" Аманда Сейфред пък блесна в рокля на Оскар де ла Рента. 

Звездата от "Стюардесата" Кейли Куоко също заложи на доминиканския дизайнер.

И макар да не спечели в категорията, в която се състезаваше, тя публикува снимка, на която празнува.

Победителката в категорията "Най-добра поддържаща роля в сериал" Джилиън Андерсън (за ролята си на Маргарет Татчър в "Короната") часове преди церемонията публикува снимка по... пижама.

Един от големите победители на вечерта бе сериалът на Нетфликс "Дамски гамбит". Той бе отличен като на "Най-добър телевизионен проект", а звездата му Аня Тейлър-Джой победи Никол Кидман и Кейт Бланшет в категорията "Най-добра актриса в сериал". Тя предпочете рокля на "Диор" и диаманти на стойност над 1 млн. долара.

Марго Роби пък се появи в класическа рокля на "Шанел".

Изпълнителката на главната роля в провокативния "Емили в Париж" Лили Колинс избра рокля с бродиран бохемски принт "Ив Сен Лоран" с голо рамо.

Легендата Никол Кидман не спечели нищо този път, но се запомни с една от най-стилните рокли на вечерта.

Бонус: не само рокля, но и костюм.

Ето как изглеждаха Саша Барън Коен и съпругата му Исла Фишър.