Камерън Диас – каква я познаваме днес и каква е била преди? Със сигурност е била чаровна и дългокрака, както и русокоса още преди да стане известна, но по-малко разпространен факт е, че е била голяма купонджийка и откровена дивачка. Доказателство за това са няколко факта от биографията й…

Може би бурният й младежки характер се дължи на горещата кръв, протичаща във вените й – произходът й е смесен – кубински от страна на баща й и английски, немски и чероки от страна на майка й. По-интересното е, че Камерън напуска дома си, когато е само на 16 години, за да търси късмета си като модел. До навършване на пълнолетие по американските стандарти - 21 години, тя е обиколила доста и все интересни дестинации по света като Австралия, Мароко, Франция, Мексико и Япония.

Камерън в ученическите си години. Познахте ли я - русото момиче в средата, с падащия бретон

Преди да напусне родителите си Камерън им създава и доста тревоги – мечтае да стане зоолог, заради което домът им в Лонг Бийч, Калифорния приличал на зоологическа градина. Предпочитанията й към музиката били подчертано бунтарски – слушала предимно метъл и през повечето време се държала необуздано и детинско.

Около двайстата си година бъдещият секссимвол не спирала да купонясва и да ходи по пиянски запои, където флиртувала със свои приятели и осъмвала по заведенията – видно от снимките.

Знаете ли още, че:

- Единственият актьорски опит, който имала Диас бил от участие в няколко пиеси в гимназията. Един ден съвсем случайно узнава, че се търси актриса за филма „Маската" (1994 г., с Джим Кери). Съвсем на майтап тя се явява на кастинга и се случва така че я избират да партнира на Джим Кери. Ето това е повратният момент в кариерата на досегашния модел.

- През 2011 година актрисата заявява в интервю, че любимата й думичка е секс, защото „просто ми звучи много секси.”

- През същата година дългокраката рисокоска признава и че преди време била хващана да пуши трева в колата си.

- Камерън Диас страда от Синдром на дефицит на вниманието, което означава, че в определени моменти не може да се съсредоточи върху дадена задача за продължителен период от време.

Ама, това последното й го прощаваме заради сексапилното излъчване, дългите крака и щурия характер!