Колкото и да си обичаме професиите, от време на време, е добре да си поемем глътка чист въздух, за да заредим батериите и продължим напред. 

По време на работната седмица, всяка една от нас разполага с онзи вълшебен момент, наречен обедна почивка, който можем да обогатим с нещо повече от вкусен обяд. 

#Да прочетем още няколко страници от книгата, която сме си купили, но така и не ни остава време да се потопим (напълно) в историята й. По този начин не само ще оползотворим почивката си, но и ще се разсеем от дневните ангажименти. Откъсвайки се, дори за момент, от редовните задължения снижаваме и натрупаното напрежение. 

#Да направим няколко дихателни упражнения. Дните си минават и не ви остава време на релаксирате? Откраднете си няколко минути от обедната почивка, за да поемете дълбоко въздух и се отърсите от стреса. 

#Ако знаете, че ви очаква дълъг работен ден, защо да не използвате обедната почивка, за да се разходите? Отидете в най-близкия парк, може дори да си вземете обяда и да го дегустирате сред градската природа.

#Във видео каналите, достъпни в мрежата, може да намерите демонстрации на упражнения, предназначени за релаксиране и отпускане на мускулатурата. През деня всички сме, малко или много, напрегнати и това оказва влияние на тялото. необходими са няколко минути, за да си осигурите комфорт за остатъка от деня. 

#Друга разтоварваща дейност, която може да ви разсее е да подредите своето бюро. 

#Хранете се съзнателно. Няма нищо по-лошо от това да правите няколко неща едновременно докато обядвате. Така ви не обръщате вниманието на храната. Разсейвайки се, мозъкът не осъзнава какво точно правите - храните ли се, пишете ли, гледате ли нещо и т.н. Това е фактор по-късно отново да имате усещането за глад.  

#И не на последно място, обедната почивка е идеалният момент да се видите с ваша приятелка.