Въпросната китайка е родена в Брейнтри, щата Масачузетс. Преди 9 години се запознава с Марк Зукърбърг (създателят на Facebook), докато двамата учат в Харвард. Когато през 2005 г. Марк напуска университета, я кани да работи при него във Facebook.
Така изглежда Марк доста преди университета - в гимназията.
Китайката завършва специалност биология през 2005 г. и започва работа в The Harker School, която цветущо описва като „мотаене с малките, с цел да им обясня как работи светът”. Mагистърската й степен е в Медицинското училище в Калифорнийския университет. Говори английски, испански и… кантонски.



Въпросната китайка се казва Присила Чан и на 19 май 2012 година се омъжи за краля на Facebook.



Ето и още малко интересни факти за нея:

  • Обича да готви, топлите места и сушени на слънце домати.
  • За себе си казва, че е обикновено създание.
  • Планува да прекара това лято в Перу.
  • Любим цитат: “Научи ме и аз ще забравя. Покажи ми и аз ще запомня. Включи ме и аз ще разбера.”
  • Присъединява се към Facebook на 5 февруари 2004 г.


    Зад всеки успял мъж се крие една велика жена
Ето какво успява да „роди” съвместният съюз на китайката и Facebook краля. Той определено намеква какъв е номерът на китайката –  да помага, използвайки социалната мрежа.

Чан ще става педиатър, затова е нормално едни от най-честите разговори между нея и съпруга й да са за това с какво Facebook може да бъде полезен на децата, с които тя работи. Така на Марк му хрумва идеята за инициатива за донорство на  органи във Facebook.



Марк споделя, че Чан го е вдъхновила да започне да учи мандарински. Експериментът не е бил кой знае колко успешен, но все пак е протекъл достатъчно добре, за да успее Марк да говори с възрастната баба на Чан.




През март 2011 двойката осиновява кученцето Beast. То е порода Пули,  разновидност на унгарското овчарско куче. Разбира се, домашният любимец има своя страничка във Facebook, на която споделя свето ежедневиесъс своите 568 322 последователи.