Филмът „Принцесата на Монако” откри 67 Международен кинофестивал в Кан. С това актьорите в главните роли Никол Кидман и Тим Рот застанаха в центъра на вниманието на медиите от цял свят. Възможност да се докосне до холивудските звезди имаше и екип на „Преди обед” в лицето на журналиста Станислава Кара. Ето какво споделиха световнозивестните актьори пред българска камера:

Какво взехте от филмите на Грейс Кели, за да се подготвите за ролята?


Никол Кидман: Нейната приятна натура и елегантност, начинът, по който се движи, тя има ангелско излъчване, което е толкова привлекателно.


Има ли една холивудска звезда свободно време и какво прави в него?
Разбира се, че да, аз съм майка, имам красиво семейство и мога да водя простичък живот, който съм избрала в южните щати. Живеем извън града и съм спокойна. Имам две прекрасни дъщери и невероятен мъж. Добре е да имам съществуване и извън всичко това.

Как се сработихте с Тим?
Той е много забавен, много ме подкрепяше и когато се спънах по стълбите на премиерата, добре, че беше той да ме хване. Прекрасен човек е. Много бих се радвала да направя още нещо с него.

Какво ви вдъхновява за ролите?
Всяка роля ме вдъхновява и не е задължително да е истински човек. Правила съм какви ли не роли и винаги ми е било любопитно актьорството. Предполагам, че винаги ще търся нови места, които да посетя и нови преживявания.

Вижте какво сподели и Тим Рот за ролята си на Рение III>>>

Как се подготвихте за ролята, защото за Грейс Кели има много информация, но за Рение тя е оскъдна?


Тим Рот: Да, нямаше много информация, но намерихме някои доста специфични материали – как говори, езикът на тялото му, как се движи и други такива, но първоначално си помислих, че е много странно аз да го играя. Но режисьорът каза, че ще го направим по-мъжкар и после ще покажем емоцията. И аз казах ок. Сложиха ми мустак и стана.

А пушенето нон-стоп заради ролята?
Това беше отвратително, точно бях спрял да пуша, ужасно беше...


Как се работи с Никол Кидман?
Много добре, защото тя вече беше във филма от 5 месеца, когато аз се включих. Тя се беше запознала с героинята си и беше в главата и света й. Аз просто се включих и направих моята част. Беше много приятно. Всъщносто проблемът беше, че постоянно се разсмивахме един друг. Обичам я, толкова е забавна.


Тук може да видите и чуете още от преживяванията на българската журналистка по време на срещата си с Никол Кидман и Тим Рот .