Получили сте за Коледа поредния ненужен подарък, който в най-добрия случай сте прибрали надлежно. Запазете спокойствие. Помислете. Те може да не са ви потребни, но на друг – може и да са. Това, което трябва да направите е лесно – продайте подаръците си на някого с помощта на онлайн гиганта в продаването на различни стоки по света eBay.com. Как, прочете по-надолу:

1. Преди да започнете да продавате, трябва да си направите акаунт и да си откриете сметка в eBay.com – лесно е и напълно безплатно.

2. След като си откриете сметка в eBay.com, трябва да си откриете сметка и в PayPal.com, откъдето ще получавате парите.

3. Идва моментът, в който вече спокойно може да публикувате продукта за продажба в сайта, като предварително определите цената и разходите за доставка. За целта е достатъчно да цъкнете на worldwide в графата shipping.

4. Добре е да се постараете снимките на продукта да бъдат качествени и с висока резолюция. Добрата визия е гаранция за привличането на повече клиенти.

5. Оставете положителна оценка, за да получите такава. Принципно преди някой да наддава или да реши да купи нещо, поглежда отзивите за вас. Затова оставете положителни оценки, за да получите и вие такива.

6. След като се е появил желаещ за вашия продукт, достатъчно е само да се обърнете към някоя международна куриерска компания и да го изпратите по нея до адреса на купувача. Това обаче трябва да направите при условие, че сте получили предварително парите за продукта. Имайте предвид, че парите са гарантирани от PayPal.com и от eBay.com.

В случай, че продавач е получил парите, но не е изпратил стоката, се нарушава сериозно неговата репутация в сайта, като рейтингът му става отрицателен. Негативните отзиви от своя страна пък отблъскват клиентите от него. Успех!