Когато станеш част от кралското семейство, освен титла и отговорности, получаваш и... история. Тя понякога сияе с диамантен блясък. Влизайки в кралското семейство, Кейт Мидълтън и Меган Маркъл получават и много от пръстените, гривните и колиетата, които са носени от покойната принцеса Даяна. Известна със своя изискван стил, бившата съпруга на принц Чарлз е притежавала изключителна колекция от бижута с диаманти, перли, сапфири и т.н. Голяма част от тях са подаръци, наследство с богата история или поръчвани за специални случаи. Ето как и по какви поводи Меган и Кейт са носили бижутата, принадлежали на Даяна.

Когато Кейт Мидълтън обявява годежа си, на лявата си ръка тя носи пръстен с голям камък. Същото бижу носи и принцеса Даяна. Пръстенът е със сапфир и диаманти. 

Снимка: Getty Images

Без да са комплект с него, но допълвайки се изключително добре, един и същ чифт обеци със сапфири е носен от двете жени по различен начин. Те са с капковидна форма - Даяна ги носи с два сегмента, Кейт оставя само единия.

Снимка: Getty Images

Даяна и Кейт Мидълтън доста си приличат в предпочитания стил за бижута и дрехи. По няколко повода Кейт слага тиара, наричана Тиара с любовни възли. Бижуто е част от семейната кралска колекция и е принадлежала на Елизабет Втора. Тя всъщност е копие на 200-годишна готическа диадема, собственост на бабата на Мери, принцеса Августа от Хесен, херцогинята на Кеймбридж. Оригиналът е продаден преди 40 години на търг за 747 000 долара на анонимен купувач.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Перлени обеци на Collingwood - носи ги принцеса Даяна, а след това и Кейт Мидълтън.

Снимка: Getty Images



Допълва ги и перлена гривна. Даяна я носи с нейния т.нар Елвис тоалет. По-късно я получава Кейт, която я носи през юли на посещението си в Берлин. Двете често са наричани "перлените момичета".

Снимка: Getty Images

Едни и същи обеци с пеперуди носят Даяна и Меган. На първото им официално кралско посещение в Австралия, Маркъл носи бяла рокля на местен дизайнер. Допълва тоалета си с обеци с пеперуди, които преди са принадлежали на принцеса Даяна. Тя пък ги е носила при посещението си в Канада през 1986, една година след раждането на Хари. 

Снимка: Getty Images

Меган се радва и на пръстена на Даяна с аквамарин. Принцесата слага този пръстен на събитие в Кристис, когато се разпродават нейни лични тоалети. Това зашеметяващо бижу е подарък от близката приятелка на Даяна - Лусия Флеча де Лима. Принцесата го носи на мястото на годежния си пръстен след развода през 1996 г. Той е част от комплект, допълнен с аквамаринова гривна с 5 перли. Меган получава този пръстен от Хари. Носи го на сватбения им прием.

Снимка: Getty Images

Меган Маркъл носи и друг пръстен, който има семейна история. Той е с 3 диаманта  - един голям в средата, заобиколен с два по-малки отстрани. Двата малки диаманта са от личната колекция на принцеса Даяна. Големият камък в средата е от Ботсвана - една страна, близо до сърцето на принц Хари. Там двамата с Меган прекарват романтична нощ под звездите и засаждат боабап. 

Снимка: Getty Images

По време на тази кралска обиколка Меган носи и друго бижу, което преди е принадлежало на Даяна. Става дума за златна гривна. С нея принцесата е била на осещението си в дом за възрастни хора в Източен Лндон през 1990.