Успехът на "Гравитация" прибави 70 млн. долара към банковата сметка на Сандра Бълок! Това се казва заплата, нали? По-впечатляващ обаче е фактът, че този внушителен чек съвсем не е най-големият хонорар, който холивудска знаменитост е придобивала за изявите си на големия екран.

Вижте звездите и многомилионните им постижения!

Мел Гибсън и "Смъртоносно оръжие 4"

Мел Гибсън Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Гибсън попада в този престижен списък, защото през 1998г., когато прибира 30 млн. долара за четвъртия филм от екшън поредицата, поставя рекорд. Тогава това е най-тлъстият хонорар, който холивудска звезда някога е получавала за работата си по един филм. Днес такава "заплата" получават доста звезди в Меката на киното.

Том Ханкс и "Форест Гъмп"

Том Ханкс Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През 1994г., а и днес, Том Ханкс е един от най-високоплатените актьори в Холивуд. Когато настъпва моментът, в който актьорът трябва да подпише договора си, той се отказва от договорената си заплата от 25 млн. долара в замяна на част от приходите, които лентата успее да генерира. Това негово решение впоследствие му носи 70 млн. долара.

Джони Деп и "Карибски пирати"

Джони Деп Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ролята на Джак Спароу носи цяло състояние на Джони Деп. Актьорът прибира 10 млн. само за участието в първия филм от поредицата, а с всяка следваща лента хонорарът му набъбва. Според публикации в медиите на запад, за последната – четвърта, част актьорът печели 56 млн. долара. Отново според западните издания, петата лента ще донесе на актьора внушителните 116 млн. долара.

Том Круз с "Мисията невъзможна" и "Война на световете"

Том Круз Снимка: Getty Images/Guliver Photos



Актьорът прибира три чека от по 70 млн. долара от излизането на първия филм от поредицата през 1996г. досега. Най-тлъстият му хонорар обаче е за участието му във Война на световете – 100 млн. долара.

Киану Рийвс и "Матрицата"

Киану Рийвс Снимка: Getty Images/Guliver Photos



Никоя холивудска звезда не може да се сравнява с постижението на актьора, изиграл емблематичната роля на Нео в поредицата Матрицата. До момента приходите на актьора от трите филма възлизат на над 250 млн. долара. По-готиното е, че, според информация на Ей Би Си, актьорът е раздал на благотворителни каузи и организации по-голямата част от печалбата си. „Парите са последното нещо, за което мисля. С това, което вече съм спечелил, мога да живея следващите няколко века”, сподели преди време Киану Рийвс.