Да спиш върху балдахин в пещера и да вечеряш на арената за бикоборство. Не, това не е сценарий от приключенски филм. Това са услуги, които се предлагат в най-странните хотели по света.

Кои са те, къде се намират и с какво още могат да ви изкушат?

Леденият хотел в Канада

В този хотел дъхът ви буквално ще спре. От студ! Той е направен изцяло от лед. И поради тази причина всяка година се строи отново и отново. Това в никакъв случай не му пречи да е оценен с 5 звезди, но... да си няма точен адрес. Повишаването на температурите е сигурен знак за края на туристическия сезон. Ако не за друго, то защото хотелските стаи се топят, а това са течове, с които и най-добрият водопроводчик не може да се справи. Хотелът работи само в периода 5 януари-1 април.
Ледената сграда в Квебек е единствената по рода си на Земята. В стаите дори мебелите са от лед, в бара сервират напитките в чаши от лед. Единствените по-топли места са банята, топлият минерален басейн и църквата (която също е от лед), но с молитви може да стоплите поне душата си.

Хотел в пещера

Това е един интересен начин да се върнем към миналото си на пещерни хора. Е, не съвсем, защото те не са разполагали с легло от ковано желязо и огромно количество пухкави възглавнички.
Пещерният хотел се намира в съседна Търция. Разположен е в 6 естествени варовикови пещери, които са били допълнително разширявани от строителите. Между отделните помещения се вият стръмни каменни стълби, проходи и лабиринти. Обзавеждането е в типичен ориенталски стил – ръчно връзвани килими, дълги миндери, дълбоки дивани, огромни огледала, многоцветни тъкани и фини дантели. Стаите нямат прозорци, но за сметка на това всяка от тях има собствена тераса с масички, шезлонги и чадъри за романтична закуска /вечеря или каквото се сетите/ на открито.

Хотел около арената за бикове

Много хора осъждат бикоборството като нехуманно. Затова превръщането на арена за борба с бикове в хотел, се посреща с отворени обятия. Той се намира в Мексико и е получил международна награда за архитектура. Построен е около истинска арена от 17 век, запазена в автентичния си вид. Кръглата арена се превръща в място за романтични вечери, като върху нея се подреждат масите и столовете, декорирани с красиви копринени калъфи.
Духът на коридата е запазен и в стаите. Те са украсени с доспехи, мечове, ръкавици и др.

Хотелът на Барби

Не, това не е хотел само за глезли с много рокли в гардероба. Истинското му име всъщност е „Мадона Ин”, но на всички е известен повече с името на куклата. Причината е, че хотелът максимално се доближава до палата, в който би живяла Барби, ако беше истинска. Само че не с Кен, а по-скоро в Фред Флинстоун.
Хотелът е с изключително крещящ стил – стени в жълто, розово, зелено, с тоалетни чинии на цветя, с тюркоазени стени и килим на огромни рози. Разполага със 101 стаи с имена като „Маргаритки и нарциси”, „Парижки теменужки”, „Захар и подпавки” и други. Пещерната стая пък разполага с душ под формата на водопад. Точно там Фред може да изтърка гърба на Барби.

Хотел под водата

Хотелите под водата по света не са един и два. Има ги в Дубай, Флорида, Фиджи и на други места. Те разполагат с всички екстри, с които и обикновените хотели – стаи, бар, библиотека, магазини, тенис кортове, игрища за голф и т.н. Обикновено гостите пристигат с шнорхел, акваланг и плавници. Неподготвените минават през специален обучителен курс.
Таваните и повечето стени са прозрачни, така че да не се губи красивата гледка към морското дъно.

Е, избрахте ли си хотел за следващата почивка или само ще помечтаем?