.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

На Гергьовден всяка капка дъжд носи жълтица

| преди 19 седмици
388041.jpg
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Започва по-топлата и по-трудолюбива половина на годината

На 6 май отбелязваме и Деня на храбростта и Деня на българската армия. Днес празнуват тези, които носят имената Георги, Гергана, Геновева, Ганка, Генчо и други.

Всички имени дни през майНе забравяйте да поздравите приятелите си

В деня на храбростта може да изпитате и собствената си смелост. Имате страхове - предизвикайте ги. Единственият начин да ги преборите е като се изправите лице в лице с тях.

Днес, на Гергьовден, започва по-топла и по-трудолюбива половина на годината. От положените усилия зависи какво ще се прибира в другата половина на годината, която се свързва най-вече с Димитровден.

Според народната традицията на празника се прави курбан на светеца с агне. В църквите, които носят името на светеца, се отслужва празничен молебен и се дава тържествен обяд за всички жители на населеното място.

У дома към печеното агнешко можем да добавим и специална питка. Обикновено тя се декорира с цветя, агънца и пиленца от тесто.

Агнешки котлети с летни зеленчуциЕпизод 2


Според народните поверия, ако на Гергьовден вали дъжд, годината ще е плодородна. Народът е казал - всяка капка гергьовски дъжд носи жълтица.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?