Медийният магнат Рупърт Мърдок се е сгодил за 66-годишната Ан Лесли Смит, след като й предложил брак навръх Деня на Свети Патрик в Ню Йорк.

92-годишният милиардер обяви новината в интервю в един от собствените си вестници – „The New York Post”.
Мърдок среща своята годеница през септември миналата година, само месец след като финализира развода си със супермодела Джери Хол.


Пред изданието милиардерът заявява, че е подарил на Ан Лесли Смит диамантен пръстен, който сам е избрал: „Бях много нервен. Страхувах се да се влюбя, но се надявам, че ще е за последно. Така и се случи. Щастлив съм.“



В същото интервю милиардерската годеница казва, че „говори езика на Рупърт.“ „Споделяме едни същи вярвания“, добавя Ан Лесли.

66-годишната Смит преди е била омъжена за кънтри певеца Честър Смит и е работила в радио, телевизионни и печатни медии.


Сватбата ще бъде през късната есен на 2023 година.


Това ще е пети брак за Мърдок, чието състояние се оценява от Forbes на 17 милиарда долара. Предишният брак на 92-годишния медиен магнат с Джери Хол продължи едва 6 години – от 2016 до 2022 г., като беше финализиран в средата на миналата година.


Снимка: Getty Images

Роденият в Австралия Мърдок се жени за първата си съпруга през 1956 г. и се развежда през 1967-а. През същата година в живота му се появява Анна Мария Торв, с която също сключва брак. Той приключва през 1999 г., когато Рупърт се жени на третата си съпруга – Уенди Денг. Бракът им приключва през 2013-а.