Решихме да проверим и да, наистина: да облчете смело мъжки костюм по коледните и новогодишните празници, е много актуален избор.

Той надскача модните ограничения и предлага жените да се обличат като мъже. Този път – по-буквално от всякога.

Да, вярно е – женствеността е едно от основните предимства на всяка дама, но тя се вижда дори повече тогава, когато се опитваме да я скрием. Точно това е толкова секси в идеята жена да се облече с костюм.

Звездите отдавна експериментират в тази посока – вижте например песните на Beyonce  - If I Were a Boy, или на Ciara - Like a Boy. Макар и не буквално в костюми, и двете певици са много привлекателни, пък макар и в мъжки дрехи. Или особено в такива. Няма да забравяме и множеството филми, в които главната героиня прави неустоим стриптийз, докато сваля от себе си сакото, вратовръзката, бялата риза…

Не можем да подминем и песента на Garbage – Androgyny.

Да, факт е - андрогенният вид е наоколо от години, но този сезон нещата стават доста по-смели – жените носят мъжки костюми - съвсем буквално. И докато преди те взимаха само части от мъжкия гардероб – например сакото, вратовръзката или панталоните тип цигара, сега целият костюм скача директно в женския гардероб.

През февруари 1999 Селин Дион на Оскарите успя да се включи в тази тенденция с бял сатенен костюм с оригинално обърнато сако.

Неотдавна и Джесика Алба се вмъкна в "безполовата" тенденция -  и на нас ни става ясно, че това ще е хитът на сезона. Напоследък засякохме с много оригинални решения звезди, като Уинона Райдър, Джулия Робъртс, Ева Лонгория - Паркър Джулиан Мур... (вижте ги горе в галерията)

Можете да заложите на този вид, само внимавайте - изберете тъмен цвят и намалете аксесоарите до минимум: прекрасни високи токчета и малка чантичка във формата на кутийка сa всичко, от което се нуждаете. Костюмът говори сам за себе си, при това – на висок тон.

Отрязаните панталони изглеждат много добре, а откопчаното горно копче на ризата просто крещи, че сте неустоими.

Уверете се, че сте избрали правилните размери, защото ако се спрете на твърде големи номера, ще изглеждате прекалено (дори смешно) мъжествени и няма да получите много целувки по шията в края на празничната вечер.

И накрая не забравяйте най-важното - усмихвайте се и се забавлявайте.