.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Мъжката розова балерина в действие

| преди 7 години
378922.jpg
Снимка: facebook.com/The-Tutu-Project
Серията автопортрети започват ан шега, а се превръщат в благотворителен проект в подкрепа на жените с рак на гърдата
Магаре на лед или слон в хладилник… Това сигурно ще ви се стори съвсем нормално пред дебел мъж в розова балеринска поличка.


Нюйоркският фотограф Боб Кери си прави серия автопортрети – и на шега, и съвсем сериозно. Това, което започва като смешна фотосесия през 2003 година, се превръща в благотворителен проект в подкрепа на жените с диагноза рак на гърдата.


Боб е истински герой на нашето време – самоотвержен и обичащ жена си. През 9 години жена му Линда получава диагноза рак на гърдата. Последвалото лечение донесло временно облекчение, но разсейки продължили да се получават. Линда минала курс химиотерапия, а Боб решил да й докаже, че по-добро дори от това е лечението със смях.


Фотосесията на съпруга с розова пачка искрено забавлявала болната Линда. Затова Боб решил, че трябва да направи всичко възможно тя да продължи да се усмихва. Ексцентричният чудак се снимал с поличката на плажа, на спирки на таксита, в метрото, в лунапарк. Когато фотографиите му станали популярни, Боб решил да ги превърне в книга с име „Балерината”. Той я посвещава не само на съпругата си, но и на лекарите, които й помагали, и на всички жени с диагноза като нейната. Според него проектът му ще помогне повече хора да обърнат внимание на проблема.


Разбира се, фотографът се сблъсква с много неприятности, докато прави своите снимки. Все пак за да е по-ефектно, за интериор той използва публични места. Боб винаги носи розовата пачка със себе си и щом види подходящ момент, я облича. Учудените хорски погледи, виковете, както и арестите от полицаи за неприлично облекло обаче не са нещо, което може да го спре. Повече за проекта може да прочетете тук.Ключови думи:
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Още по темата
Къде ще ходите на море тази година?