Умни, красиви и успешни в професиите си - някои точно от тези жени стават и щастливи майки на дъщери и синове, та дори и без да имат съпрузи до себе си. И точно заради това животът им се изпълва с емоции. Осиновяването на дете им дава пълнота и завършеност. 

Кристин Дейвис 

В сериала "Секса и града" Шарлот е първата от четирите главни героини, която се омъжва, а впоследствие си осиновява детенце от Китай. В реалния живот Кристин Дейвис също става приемнa майка. През 2011 г. тя осиновява момиченце, което се казва Джейми Роуз. Седем години по-късно осиновява и момче. По това време тя е на 46 години. В днешни дни актрисата живее с децата си в Лос Анджелис и води здравословен живот - занимава се със спорт, не яде месо и се е отказала от млечните продукти. Актрисата е минала през период, в който се е лекувала от алкохолизъм. Тя е активист, защитаващ дивата природа. И ако за това, както и за дома си може да разказва и показва много, то за децата си не споменава почти нищо. 

Актрисата е имала много връзки - с Деймиан Люис, Алек Болдуин, Дейвид Духовни, Крис Нотъм (Тузара от "Секса и града") и др. Въпреки това тя никога не се е омъжвала.  

Еди Фалко

Американската кинозвезда, която играе Кармел Сопрано, жена на главатаря на мафията, в реалния живот няма съпруг. За майчинство тя се замисля, когато става на 40 години. Преди това тя се е лекувала от рак на млечните жлези. Когато лекарят й казва, че се е преборила с болестта, тя много иска да има дете. 

Еди Фалко има 4 награди "Еми", няколко завършени романа, а успява да се справи и с алкохолизма. Тя осиновява дъщеря през 2005 (Мейси) и син през 2008 (Андерсън). 

Снимка: getty

"Когато ми казаха, че съм излекувана, разбрах, че искам деца повече от нови отношения с мъж. И не ми беше важно дали ще са мои биологични, или осиновени." Еди живее със семейството си в Ню Йорк. Грижата за децата е най-важното за нея. Не е твърдо против да се омъжва, но все още не е срещнала подходящия. 

Даян Кийтън 

Кариерата на Даян Кийтън е зашеметяваща - много филмови роли, награди, включително "Оскар". Личният живот на актрисата е също толкова богат - тя е имала връзка с Уди Алън, Уорън Бийти, Ал Пачино. 

На 50 г. тя преживява тежка загуба, когато умира баща й. Тогава сама си създава друго семейство, като осиновява две деца - дъщеря Декстър и син Дюк. В днешни дни дъщеря й е на 25 г., а синът й - на 20. 

Шонда Раймс 

След като завършва университет, начинаещата сценаристка стои без работа дълго време. Няколко години по-късно сериалите, зад чиито сюжети стои, стават известни по цял свят - „Анатомията на Грей“, „Частна практика“ и „Скандал“. Тя е самотна майка и всичките й 3 дъщери са осиновени - Харпър, Емерсън и Бекет. В отглеждането им й помагат гледачки и икономки. Но, разбира се, и самата Раймс отделя достатъчно време, за да бъде с тях.

И още известни майки, осиновили деца:

  • Една от най-известните жени с осиновени деца е актрисата Анджелина Джоли. Тя има шест, три от които осиновени.
  • Такава е ситуацията и при Мадона.
  • Шарън Стоун дълго време се опитва да стане майка, а след това осиновява 3 момчета.
  • Катрин Хейгъл първо осиновява две дъщери, а след това ражда син.
  • Сандра Бълок има две осиновени деца - син и дъщеря.
  • Истински рекорд като майка има актрисата Миа Фароу - тя има 11 осиновени деца и 4 рождени. Третият й брак с Уди Алън завършва със скандал, когато разбира, че той има връзка с по-голямата й дъщеря от корейски произход. Миа подава молба за развод, а Уди Алън и дъщеря й се женят. Те са заедно вече 23 години и имат свои две осиновени дъщери. 

  • Новото нормално - как ще изглежда сватба без хора, "Наздраве" и "Горчиво"? (ВИДЕО)
  • 3 идеи как детето да се кротне, като му дадете шепа сухи листа
  • На гости в дома на актрисата Силвия Петкова
  • Дора Прангаджийска: Осиновеният търси произхода си, за да нареди пъзела в себе си
  • Поли Гергушева със специална фотосесия в осмия месец
  • Любимата кукла на дъщерята на Серина Уилямс, по която всички са полудели
  • Джъд Лоу е татко мечта! Разходи новородения си син с количка и слинг
  • Шоколад с призраци и още 4 страховити рецепти за предстоящия Хелоуин
  • 8 месеца изолация са достатъчни – на Джесика Алба ѝ е писнало от собственото ѝ семейство
  • Меган Фокс е запознала Машин Гън Кели с децата си: "Те планират бъдещето заедно", казва източник