Сигурно имате поне един от онези свежи приятели, които винаги знаят кои са най-новите песни и вече ги пеят, преди дори да са ги завъртели по радиото, нали? Всъщност, когато се возите в колата с някой от тези приятели, определено не ви трябва радио.

"Чуй това и кажи кой пее", каза моят приятел и свърза развълнувано телефона с уредбата. За мое учудване беше удивително лесно за разпознаване: Ariana Grande - "No tears left to cry". Да, ама не - завъртях телефона и с изненада видях, че песента се изпълнява от едно 14-годишно момче, което звучи досущ като Ариана Гранде, но не е. Високи и ниски тонове, чувство и всичко, за което се сетите, звучеше като нейното изпълнение.

Младият изпълнител, който стои зад това, е Люис Блисет и е роден на 12 март 2004 г. Той е едва на 14 години, а вече е набрал завидна популярност - почти няма видео, което да е заснел и да не се станало "вайръл". В Инстаграм профила си има 1,1 последователи, а абонатите му в YouTube канала са над 700 000. 

Ако си направите експеримент и затворите очи докато слушате, то няма да откриете особени разлики в гласа на младото момче и американската поп изпълнителка. Люис става популярен още през 2017-а, когато е участник в "The Voice Kids UK". 

Той стига до полуфиналите на риалити формата и там е елиминиран. От тогава Люис не спира да качва кавъри на песни, които никога не остават незабелязани. Изключително добро попадение е и кавърът на Sia - "Chandelier", който дори и самата изпълнителка сподели в официалния си Инстаграм профил. 

Люис анонсира кампания в платформата Go Fund Me, с която приканва феновете му да дарят пари, за да си набави професионално оборудване и да записва с него изпълненията си по-добре. Пожелаваме му успех и очакваме още кавъри, както и лични проекти!