Отпуската и морето са 1, 2 или 3 седмици. В най-добрия случай, ако сте от щастливите и имате възможност да си вземете цялата отпуска през лятото, то може да прекарате цял месец извън офиса. Какво се случва през останалото време? Броите минутите до края на работния ден, след което отпрашвате с 300 км/ч към живота извън офиса. А може и да не е съвсем така. Заредени сме с няколко забавни идеи, които да разчупят строгата офисна обстановка, които са в състояние да усмихнат и най-строгия шеф.

Организирайте конкурс за най-готина хавайска тениска и плажна рокля

Снимка: istockphoto

Хавайските тениски и плажните рокли са нещо, което е табу почти във всеки офис. Вместо тях носим панталони, ризи, елегантни рокли. Ето един чудесен повод да нарушите дрескода и поне за ден да внесете морско настроение в офиса. За целта е нужно да преровите гардероба си за най-готината или откачена лятна премяна – за мъжете хавайска тениска, а за дамите – плажна рокля. За да е по-интересно, трябва да има и награда, разбира се. Съберете пари, излъчете трима (сравнително неутрални) колеги, които да бъдат жури и нека ревюто да започне.

Всяка седмица - различен Хепи Ауър

Снимка: istockphoto

Щастливият час (Хепи Ауър) е концепция, която набира голяма популярност в началото на 80-те години в пъбодете в Англия. Днес всяка страна приобщава идеята към своите традиции и култура. Ние пък можем да превърнем поне един ден от седмицата в забавление за целия офис. Има фирми, които организират целогодишно подобни активности, но, ако във вашата липсват, нищо не пречи сами да си ги организирате. За целта трябва да измислите лятна напитка или храна, която ще се консумира в определен ден от седмицата. Най-добре – петък. Идеите, които може да си откраднете, са десетки – диня, сладолед, коктейли, таратор, салата, мента, миди и всякакви морски храни. Важното е настроението да е лятно и усещането да е за море.

Предизвикайте колегите да доведат домашните си любимци

Снимка: istockphoto

Това звучи на пръв поглед не толкова интересна активност в офиса, но в последствие може да се окаже доста забавно и дори полезно. Вместо собствениците на кучета да ги разхождат сутрин преди работа, нека направо ги доведат на работното място. Котки, морски свинчета, папагали, риби, декоративни зайчета – фауната в строгата работна обстановка със сигурност ще внесе настроение. Споменахме, че може и да е полезно – събитието ще е повод да обсъдите грижите за различните животни, а тези от вас, които нямат, ще могат да се порадват на живо на косматковците и да преценят плюсовете и минусите на това да имаш домашен любимец. Именно лятото е най-подходящият момент за това, защото в студеното време ще е трудно да бъдат транспортирани животни, които се превозват в клетка, например.