Мечтали ли сте да видите центъра на София от високо? От 13 юли вече имате възможност в новия ресторант "The View", разположен на 24-ия етаж в новата бизнес сграда "Милениум център".

Наименованието на заведението говори за основния му акцент – невероятната гледка над столицата от 85,2 м. Несъмнено първото нещо, което ще направите, когато отидете там, е да отделите няколко минути, за да разгледате София от почти 360-градусовата панорама и да заснемете уникални снимки.

Снимка: Даяна Петкова

Вдъхновен от ресторантите на небостъргачите в САЩ и Великобритания, тук може да видите София по-съвсем различен начин - НДК, катедралата "Св. Александър Невски", както и други познати сгради и улици оттук изглеждат като детски играчки.

Снимка: Евгений Милов

Снимка: Евгений Милов

Интериорът на ресторанта допълва концепцията на модерно заведение – просторно, но все пак уютно, с изчистен дизайн и много естествена светлина. Докато се храните на терасата, цяла София буквално е в краката ви.

Снимка: Евгений Милов

Снимка: Даяна Петкова

The View посреща клиентите си сутрин със закуска и кафе. На обяд, тъй като е разположен в офис сграда, заведението работи като стол, където хората могат набързо да хапнат. Има разнообразни предложения за всеки вкус – супи, няколко вида салати, основни с различни видове месо, зеленчуци и гарнитури, вегетариански ястия, десерти и сезонни плодове. Работят със свежи и качествени продукти, специално подбрани и проверени от главния готвач.

Снимка: Даяна Петкова

От 24 юли ресторантът работи вечерта а ла карт, като линиите за хранене на обяд се прибират. Заведението залага на интернационална кухня, като има както традиционни български ястия, така и по-интересни средиземноморски рецепти. За есента е планирано допълнително меню със сезонни предложения.

Подобно на политиката на редица ресторанти от западноевропейските страни, между 15-18 ч. ястията са с 15% отстъпка, с цел да се сведе до минимум изхвърлянето на храна.

Снимка: Даяна Петкова

Ресторантът вътре предлага 186 места, както и 125 на терасата. Това го прави подходящ за сватби, рождени дни, семейни и корпоративни поводи. Капацитетът му за коктейл е 350 души. В бъдеще ще се провеждат различни тематични събития, като дегустации на вино и храна и представяния на изложби с произведения на изкуството.