След сватбата си с принц Хари Меган Маркъл официално стана херцогиня на Съсекс, а с титлите идват и големите отговорности. Да, Меган вече е важна кралска особа, но цената, която трябва да плати, не е никак малка.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos



За всички, които си мислят, че е лесно да си принцеса, ви предлагаме няколко неща, които ще бъдат напълно забранени на Меган:


Няма право да си прави селфита
Като актриса и известна личност Меган обичаше да се щраква с фенове и колеги. Профилите й в социалните мрежи, които вече са изтрити, бяха пълни със селфита. Като част от кралското семейство обаче, херцогинята ще трябва да забрави напълно за това. Не е тайна, че самата кралица Елизабет не е фен на селфитата. Дори при една от официалните изяви на Меган и Хари преди сватбата, дукесата на Съсекс вече е отказала на двойка да се снима с тях с думите „не ни е позволено да правим селфита“.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos



Не може да излиза сама на публични места
Меган е голям фен на здравословния начин на живот. Предполагаме, че сутрешното тичане и тренировка в парка са част от него, но, ако херцогинята на Съсекс желае да направи нещо подобно отсега нататък, то с нея задължително трябва да има охрана. Същото се отнася и за други ежедневни задължения, разходки и шопинг.

Няма право на собствени акаунти в социалните мрежи
Каквото било – било. Като част от британското кралско семейство и Меган се присъединява към правилото никой от членовете му да няма собствен акаунт в която и да е социална мрежа. Кралското семейство има общ официален профил, който публикува последни новини около кралските особи и тяхната социална дейност.


Няма право да гласува
В уебсайта на парламента на Обединеното кралство се казва: „"Макар да не е забранено от закона, се смята за противоконституционно монархът да гласува на избори". Това правило се отнася до кралицата, но всички в семейството го спазват. Това означава, че и Меган няма да има право да упражнява своя вот, колкото и да й се иска.

Носенето на тъмен лак за нокти и ноктопластика
За своите публични появи и благотворителни кампании кралица Елизабет и Кейт Мидълтън винаги са фотографирани с нокти, лакирани в неутрални пастелни цветове. Ноктопластиката и крещящите цветове не са част от кралския етикет и дори са смятани за „вулгарни“. Смята се, че кралица Елизабет Втора лакира ноктите си с един и същи неутрален цвят от 1989 година насам.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Не може да дава автографи
Ако помолите член от кралското семейство да ви даде автограф, той ще ви отговори учтиво с думите „Съжалявам, не ми е позволено да се подписвам.“ За тях е забранено да подписват както книги, така и части от тялото на поданици и фенове. Както може да се очаква – същото правило ще важи с пълна сила и за Меган.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Не може да си ляга преди кралицата
Когато членове от кралското семейство са заедно в един дворец или къща заедно с кралицата, никой от тях няма право да си ляга преди нея. Именно тя определя кога вечерта и приключила и чак тогава всички могат да се оттеглят.