.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Вълнуващата история на Мария-Жозефина-Луиза Савойска

LadyZone.bg | преди 4 години
2110875773.jpg
Снимка: en.wikipedia.org
Омъжена за бъдещия крал на Франция – Луи XVIII, Мария-Жозефина празнува рожден ден на днешната дата

Следва да разберете повече за дъщерята на краля на Сардиния, Мария-Жозефина-Луиза Савойска, родена на 2 септември 1753 г.

Когато навършва 18 годишна възраст, тя е омъжена по делегация за Графа на Прованс, който по-късно става крал на Франция.

Новата Графиня на Прованс е смятана за грозна, скучна и невежа спрямо обичаите във Версайския дворец. Смята се, че бракът между Луи и Мария-Жозефина остава неизконсумиран. Теориите по този въпрос са безброй, като най-известни сред тях са, че Графът на Прованс е импотентен, хомосексуалист или просто отвратен от съпругата си.

Въпреки този факт, Луи се хвали с бурния им сексуален живот и дори пуска слух, че съпругата му е бременна само за да раздразни Луи Огюст и Мария-Антоанета, които тогава нямат наследници. През 1774 г. Графинята наистина забременява, но не за дълго. През 1781 г. следва още една неуспешна бременност, след която не последват повече опити.

Без деца и политическо влияния, Мария-Жозефина остава изолирана. На 5 октомври 1789 г. тя и съпругът ѝ биват принудени да се преместят в Париж заедно с Луи XVI и Мария-Антоанета. През юни 1791 г. успяват да избягат в Германия спасявайки се от революцията.

Някои историци твърдят, че в резултат на нещастния си брак Мария-Жозефина се влюбва в придворната дама - Мадам дьо Гурбийон. Просто догадка, може би не, Графинята на Прованс все по-рядко вижда съпруга си.

Ключови думи:@
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?