Чаровният водещ и репортер на спортните новини по bTV Валери Генов се включва в темата ни Летен гид с две предложения за почивка - родното Южно Черноморие и италианската столица Рим. Ето защо ги предпочита:

Предпочитам местата, на които няма много хора. Нямам предвид да са тотално обезлюдени, но поне да бъде далеч от градската среда. По този начин успявам да отпочина истински. В града може да се срещнат много малко местенца, в които да се съчетават уют, спокойствие, уединение и "бягство от реалността". Морето има тази притегателна сила. Извън сезон голяма част от курортите са тихи и спокойни градчета, в които може да се насладиш на шума на вълните, да усетиш морския бриз, при това без огромното количество туристи.

Предпочитам да пътувам с компания. Много по-забавно е, когато си на път с приятели. Времето минава по-бързо, а и настроението в колата е много по-хубаво, когато го съчетаваш с приятелите. Имало е случаи, в които пътувам сам. Тогава музиката се увеличава до край и се открива караоке вечерта :)

Обичам да шофирам и поради тази причина най-хубавите екскурзии у нас и в региона са се случвали зад волана. От автомобила може да се разкрият гледки, които те карат да се влюбиш в природата ни. Красивите пейзажи са задължителна точка в разходките с автомобил. Самолетът е бързият превоз за чужбина, но се губи магията от гледките, които се разкриват, докато се шофира.

Местата, които никога няма да ми омръзнат да посещавам, са две: родното Южно Черноморие и италианската столица Рим.

Макар голяма част от българите да предпочитат да отидат на море в близките нам държави, любовта ми към плажовете на Южното Черноморие няма как да ме накара да му изневеря. Плажовете на Смокиня, Градина, южния плаж на Несебър, Златна Рибка са тези, които най-много обичам да посещавам през лятото. Надявам се плажовете ни да не се превръщат в оазис между бетона, защото достатъчно много се направи да се отблъснат българските туристи от морето ни.

Рим е градът, който е оставил ярка следа в сърцето ми. Въпреки че имах щастието да посетя града 4 пъти, ни най-малко не ми е омръзнал. Напротив, нямам търпение отново да бъда там. Красотата на архитектурата, историята, която се носи във въздуха няма как да те оставят безразличен към Рим. Единственото, което може да направиш, е да хвърлиш монета във фонтана Треви и да се надяваш поверието, че ако го направиш - ще се завърнеш, да се сбъдне.

Едно от най-красивите, но в същото време не много популярно кътче в италианската столица, е Градината на портокалите. Гледка към целия град, спокойно местенце без много туристи, а като допълнение към цялата магия - там са и музикантите, които свирят романтични мелодии. Целият този микс те праща в свят, паралелен на нашия, без напрежение, без проблеми, без негативизъм. Само и единствено позитивна енергия и мечтано безвремие, които пожелавам на всички, за които лятната почивка тепърва предстои.