Животът е прекалено кратък, за да го живеем по правилата, нали? Защо трябва да се обличаме с черни дрехи и да си правим скучни прически, като можем да привличаме вниманието от километри? Убедени сме, че точно това си мисли и руският политик Валентина Петренко, която е известна не толкова с кариерата си, а с емблематичната прическа, която тя си прави в продължение на няколко десетилетия.

Валентина Александровна Петренко е член на Съвета на Федерацията от 2001 година, където е представител на Република Хакасия. Родена е в Казахстан и е доктор на педагогическите науки. Но това е информация, която на нас изобщо не ни е интересна, нито на вас, нали?

Интернет е пълен с нейни снимки и всички коментари са за това не колко добър политик е, а колко странна прическа има. Дори известни стилисти и фризьори дълго време се съмнявали, че това е перука. Самата Валентина казва, че е изморена от това да отговаря на въпроси, свързани с косата й, заявявайки „ Просто имам къдрава коса, вдигам я нагоре, това е всичко.“

Не можем да не отбележим и сходството в прическите между руският политик и анимационната Мардж Симпсън от „Семейство Симпсън“. Други я наричат женския вариант на Тръмп или политикът с гнездо на главата.