Тази неделя за първи път в телевизионния ефир зрителите на bTV ще могат да се насладят на най-успешния български филм през последните 20 години – „Мисия Лондон”. Лентата е по романа на Алек Попов, който е и главен сценарист на филма.

Лондонската седмица на модата тази есен ще се проведе от 16 до 21 септември. Но още в неделя вечер, на 11, филмът ще ви пренесете в британската столица.

Малко за сюжета….

Когато властната съпруга на българския президент Деворина Селянска (Ернестина Шинова) решава да даде високопоставен прием в Лондон, новоназначеният с протекциите й посланик -- Варадин Димитров (Юлиан Вергов), получава една-единствена задача – да уреди присъствието на Нейно Величество Елизабет II.

В Лондон Варадин се оказва обграден от безумна плеяда колоритни персонажи, между които готвачът на посолството Коста Баничаров (Любомир Нейков), актьорът далавераджия Чаво Толоманов (Георги Стайков), огненият дизайнер (Коцето Калки), руски мафиоти, красиви жени – наемни убийци, детективи от Скотланд Ярд и не на последно място – красивата студентка стриптизьорка Катя (Ана Пападопулу), която чисти кабинета на посланика, но всъщност работи като принцеса.

Докато се опитва да обуздае пълната анархия, царяща в посолството, Варадин вижда уникален шанс да изпълни поставената му невъзможна мисия, когато на изискан прием получава от лорд Дийн Карвър (Дейвид Колингс) визитка на агенция с контакти сред най-елитните кръгове на британското общество. Това, което посланикът не знае, е, че “агенцията” всъщност предоставя услугите на двойници, които изпълняват фантазии от по-интимно естество и че зад чаровния и обаятелен образ на нейния собственик - Робърт Зиблинг (Алън Форд), се крие изпечен комбинатор.

С наближаването на знаменития прием, Варадин започва да открива, че в абсурдния свят, в който се намира, колкото повече нещо се оплесква, толкова повече си идва на мястото. Принуден да играе опасна игра, посланикът се впуска в невероятно приключение, което кулминира в безумно смешен химн на човешката глупост и суета.

орлин горанов

Във филма участват още Орлин Горанов (президентът), Томас Арана (Томас Мънроу), Славчо Пеев (консул Мавродиев), Розмари Лийч (мис Кънингам), Джонатан Райланд (Дейл Ръдърфорд), Ралф Браун (детектив Колауей).