.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Стив Джобс ~ Времето ви е ограничено, така че не го пилейте, като живеете нечий друг живот

Евгений Милов | преди 1 седмица
Стив Джобс
Снимка: Getty Images
Днес се навършват 8 години от смъртта на съоснователя на "Apple"

Поради тежко заболяване на 24 август 2011 г. Стив Джобс обявява оттеглянето си от поста главен изпълнителен директор на "Apple" - компанията, която съосновава преди 35 години в Купертино, Силициевата долина. Само няколко месеца по-късно (на 5 октомври) Стив Джобс умира на 56-годишна възраст в Пало Алто, Калифорния - седем години след като е диагностициран с рак на панкреаса. Днес се навършват седем години от смъртта на Стив Джобс, а ние почитаме паметта му с избрани цитати.

"След като работата ще заеме по голямата част от живота ти, единственият начин да бъдеш напълно доволен, е да я вършиш наистина добре."

"Не ни е писано да правим много неща, затова всичко, което правим, трябва да бъде съвършено. Ние избрахме да вършим това, затова по-добре да си струва."

"Единственият начин да се справяте страхотно е да обичате това, което правите. Ако не сте го намерили още, продължавайте да търсите. Не се успокоявайте. Както всички неща от сърце, вие ще разберете, когато го откриете." 

Стив Джобс
Снимка: Getty Images

"Моята работа не е да бъда добър с хората. Тя е да накарам страхотните хора, които имаме, да станат още по-страхотни."

"Не познавам друг човек, освен самия себе си, който е губил повече от четвърт милиард за година. Определено изгражда характера."

"Любимите ми неща не струват пари. Повече от ясно е, че не притежаваме нищо по-ценно от времето."

"Повечето пъти хората не знаят, какво искат, докато не им го покажете."

Стив Джобс
Снимка: Getty Images

"Вземането на LSD беше изключително събитие, едно от едно от двете или трите най-важни неща в живота ми. LSD засили усещането ми за това, което е важно - създаването на велики неща, вместо правене на пари, връщайки нещата обратно в потока на историята и на човешкото съзнание дотолкова, колкото можех."

"За лудите, за различните, за бунтарите, за размирниците, за кръглите гвоздеи в квадратните дупки... за онези, които виждат нещата по различен начин - те не обичат правилата... Можеш да ги цитираш, да не се съгласяваш с тях, да ги възхваляваш или да ги очерняш, но единственото, което не можеш да направиш, е да ги игнорираш, защото те променят нещата... Те бутат човечеството напред и макар и някои да ги смятат за луди, ние виждаме в тях гении, защото онези, които са достатъчно луди, за да мислят, че могат да променят света, са онези, които наистина го правят."

"Иновацията е това, което различава лидера от последователя."

Стив Джобс
Снимка: Getty Images

"Времето ви е ограничено, така че не го пилейте, като живеете нечий друг живот. Не робувайте на догмите - което е живеене с мисленето на другите хора. Не позволявайте шумът на чуждото мнение да заглуши вътрешния ви глас. И най-важното - бъдете смели да следвате вашето сърце и интуиция. Те някак си знаят, какъв наистина искате да бъдете. Всичко друго е второстепенно."

"Никой не иска да умре, дори хората, които вярват, че ще отидат в рая. Но това е посоката, към която всички сме се запътили, и така трябва да бъде - смъртта е начин старите да отстъпят място на новите."

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?