Стефан Великов е кофражист в “Егоист”, независим дистрибутор в “2 Лева”, боксова круша в коментарите на Аctualno и културтрегерист в творческия му проект stefanemahnise.be.

8 март като беше дете
Ужасно. Още от сутринта трябваше да ме приготвят по начин, по който да се харесам на всички лелки в детската градина. Правеше се подробен анализ колко отговарящи за мен жени има и се направи сметка за всяка една какъв брой и видове цветя трябва да има. Демек, г-жа Асенова е по-възрастна и пълничка - за нея лале, г-жа Петкова е по-изваяна - за нея роза и т.н. Смешното е, че след като прекрача прага на учебното заведение, де що има обслужващ персонал от женски пол се отчита да ми ощипе бузите, разроши косата или нещо от сорта. И към всички тези екстри накрая на деня ме и снимат с картонена изрезка с надпис "Честит 8-ми март", която после трябва да занеса вкъщи, за да цъкат с език роднините "колко зле съм излязъл".

Ден на мама, на жената, на колежката или?  
Трябва да е ден, в който да покажеш някаква форма на благодарност и привързаност на всичко, което е жена в твоя живот. И не говорим за метла с панделка, пералня или стийм моп, говорим за жест, който да покаже колко много значи този човек за теб.

Прибира се един мъж без цвете за жена си на 8 март... (довърши историята)
Не се прибира. Сега е моментът някой да открие няколко денонощни цветарници с доставки по домовете и ще избие рибата.

8 март през 2016
Докато подмитаме солидната доза мартеници под килима, много хора ще бързат да напазаруват всичко това, което не купиха на Свeти Валентин, защото им се празнуваше Трифон Зарезан и се заредиха с алкохол до припадък. Цветята и бонбоните ще отбележат рекордни продажби, със сигурност. Така че, отново – денонощната цветарница ще изкара луди пари, не подценявайте потенциалната ниша. Ако вкарате промо с шоколадови бонбони – ще е супер.

Жената е по-добра в ..., но мъжът е по-добър в ...
Жената е по-добра в готвенето, но пък всеки мъж знае как да направи поне 30 различни омлета.