.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Спомени за Осми март. Част 1

| преди 8 години
Спомени за Осми март. Част 1
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Актриси и водещи споделят детските си спомени за Осми март

По случай Международния ден на жената LadyZone.bg помоли някои от известните жени в България да превъртят ролката на спомените си и да ни разкажат с какво асоциират Осми март. Спомените от детството нахлуха, неизменно придружени от цветни букети и ухания. Тези деца днес са успели жени, които виждат себе си по различен начин. Всъщност... прочетете сами.

Виолета МарковскаВиолета Марковска

Твоята асоциация за 8 март (дете, ученичка, жена)
Осми март свързвам с моето детство - един мил и носталгичен спомен, когато в училище надписвахме картичка с едно кокиченце и пожелавахме"Честит празник, мила мамо". Така че на този ден стръкче уханен зюмбюл или друго крехко пролетно цвете много би зарадвал нашите майки или баби! Жест на внимание и любов ,който те наистина заслужават, а и ние ще си напомним, че идва пролетта!!!
Честита пролет на всички майки!

Жената Вили Марковска е...
Зодия Телец - обича: водата, слънцето, спорта, усмивката и позитивизма, киното, музиката на Шаде, животните, съня и спокойствието :)... една бледожълта роза, скрита зад гърба на едни усмихнати очи. Мрази фалша, безразличието и равнодушието към насилието - особено към животни и деца, коприва и каймака на млякото:)

Наталия СимеоноваНаталия Симеонова

Твоята асоциация за 8 март (дете, ученичка, жена)
Като дете приемах 8-и март като Деня на мама. По-късно го възприех и като ден на жената – дата, на която празнуваме гордата същност на женската природа. И до днес асоциирам този празник с букет наситено червени лалета, трогателно написана картичка и малък, но много женски подарък. Обичам този ден и заради неповторимата картина от множество мъже, забързани нанакъде с букетче цветя в ръцете си... Много е мило :)

Жената Наталия Симеонова е...
Като жена съм преди всичко грижовна и всеотдайна майка, отговорна в работата си, добра приятелка, вярна любима и дълбоко позитивен човек. Живея в постоянна вътрешна борба, често се измъчвам от съмнения, но винаги съм била уверена, че в крайна сметка любовта ни води по пътя ни и светлината в живота ни надделява :)

Елена ПетроваЕлена Петрова

Твоята асоциация за Осми март (от дете, от ученичка, днес като жена)
Осми март ми напомня стихотворенията и песничките, които подготвяхме в детската градина за нашите любими майки. Спомням си новата рокля и обувки, които имах за този ден, ръчно направена картичка за мама и смешни, наивни по детски, пълни с грешки, написани думи, кокичета и минзухари. Ако си бях събрала парички, купувах подаръче или просто вземах от вкъщи книга или статуетка и ги опаковах. Спомням си пълните с възторг, умиление и обич очи на майките и, разбира се, сладкарниците.

Жената Елена Петрова е...
Ето това е пълна мистерия... като египетските пирамиди.

Валентина ВойковаВаля Войкова

Твоята асоциация за Осми март (от дете, от ученичка, днес като жена)
Спомените ми от дете са свързани с празника на мама. В детската градина ни правеха снимки на всички, които после отпечатваха на картички – портрет в рамка на всяко дете и отстрани пише неизменно – „Честит Осми март, мила мамо!” . Беше мило и забавно. Спомням си, че задължителна част от празника беше и кой ще подари по-голям букет с цветя на учителката, която тогава наричахме „ другарка”. Днес като жена не съм особено вдъхновена от 8-и март. Не казвам, че не трябва да има празник на жената и майката, но мисля, че когато една жена е истински обичана от човека до себе си и от своите близки, е добре да получава цветя често и без повод, а не точно на 8-и март.

Жената Валентина Войкова е...
Ще отговоря на този въпрос с една любима песен на Alicia Keys – Woman’s worth…. Чуйте я!!!!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?