Поп-певицата София е популярна с дебютния си албум и сингъл "Син талисман". На 14 април от 21:30 часа в "Студио 5" в НДК тя ще има акустичен концерт с групата, която сформира след завръщането си от Великобритания. Групата се състои от китара, пиано, кахон, бас китара. Това е четвъртият по ред концерт. Всички песни са нейни, които ще прозвучат в съвсем различен аранжимент и много други, които през годините е записвала, но не са издавени. Работила е с Момчил Колев, Миро Гечев, с Графа, Васил Петров

"Благодаря, че животът ме срещна с изключителни автори и музиканти като Александър Петров, Влади Графа, разбира се, Момчил Колев, човекът благодарение на който станах известна, изпявайки "Син талисман", на Ина Григорова, която написа текста на "Син талисман" - песен, която докосна изключително много хора и за мен това наистина е дар", с вълнение споделя певицата.  

Върху какво работите сега?

Докато бях в Англия, стартирахме един етнопроект наречен "Земела", заедно с Виктория Манчева - фолклорна певица, която живее и работи там. Сега преработваме и ще представим песни, които харесваме, в един достъпен аранжимент за младото поколение "Чичовите коне". Както искаме да популяризираме етномузиката ни в един модерен аранжимент, достъпна за аудиторията, така искаме да популяризираме и автентичността на българското дамско облекло. Райна Славчева - дизайнерът, успява да вплете ентноелементите в една адекватна за времето линия с шевици върху рокли, шапчици, чантички от различните региони. Ние сме наследници на значима за света култура. Да не се отричаме откъде произхождаме. Земела е тракийска богиня на земята и това е доста символично - изграждането на дамска линия, съчетана с българския фолклор, защото българката е уникална и изключителна жена. Дълбоко в себе си съм патриот и смятам, че ние сме една уникална нация и по всякакъв начин би трябвало да показваме нашата уникалност. Първият сингъл на "Земела", "Коне ” влезе в класацията на World Music Network. Това е един паралелен проект на моя солов, който продължавам.  

Какъв е Вашият стил на обличане?

По отношение на дрехите си в ежедневието залагам на функционални дрехи, понеже съм в движение, като дънки, кецове, тишърт. За концерти, за мероприятия, когато трябва да изглеждам по-стилна и елегантна залагам на класическия стил. За сцената аз подбирам тоалетите си. Смятам, че една дреха трябва да бъде облечена, за да видиш как стои. Имам си лична дизайнерка, моя приятелка - казва се Райна Славчева, която живее в Лондон. Тя е шила за мен уникални дрехи. Ние си импонираме една на друга.

Как прекарвате времето с приятелите си?

Имам 3 проверени във времето приятелки и няколко верни приятели. Във времето стават все по-малко. Фактът е, че във времето приятелите намаляват, но пък остават ценните приятели и съм щастлива с такива, разбира се.  Обсъждаме с тях дълбоко екзистенциални теми. Разбира се, забавляваме се, свирим, пеем. Съвсем нормални неща, които хората правят, събирайки се. 

Какво цените в себе си като жена?

Чувствителността си. На сцената мога да изразя душевността си такава, каквато е  - доста ранима. Това е чувствителност, която в това съвремие доста пречи. Има изпълнители, които пеят много технично, но пред тях има една стена, която не позволява енергията да достигне до хората. Аз за щастие чрез авторите и хората, с които съм работила успях да пресъздам и предам емоцията и това ме прави щастлива.

Мечтаете ли за брак?

Имам човек до себе си и се чувствам в хармония. Като всяка жена, един от копнежите ми, а и вече се чувствам готова, е да бъда майка.

Как се справяте със страховете?

Страхът е спътник в живота. Аз не познавам хора, които нямат страхове. С времето става по-лесно. Сприятелявам се със страха. Осъзнах, че единственият начин да го преодолееш е да му дадеш пространство, да го допуснеш и той си тръгва. "Силна съм" е мелодична балада посветена на тези силни жени, които се борят за бъдещето на децата си. Това е песен, насочена към информиране на обществото относно аутизма. 

Как се грижите за здравето си?

Разбира се, като всяка жена колкото и да не съм суетна, все пак обръщам внимание на здравословния живот. За щастие съм наследник на добър ген и колкото и да ям, не натрупвам тлъстини. При възможност ходя пеш. Практикувам от съвсем скоро капоейра (бразилско бойно изкуство, съчетание между танца и спорта). Сутрин правя петте тибетски упражнения. Когато имам време и желание, никога не си налагам нищо "на всяка цена", тичам до гората и обратно, тъй като живея извън града и се чувствам много добре. Особено когато имам напрежение, тичам до гората. Трябва да изкарам някъде напрежението, за да не го отнасят най-близките ми.

Вашето мото какво е?

Смятам, че с любов и познания, старание и желание нещата се случват.