.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

С/т/илните жени: Полина Ал-Битар

Бистра Момова | преди 6 години
Полина Ал-Битар - 16
Снимка: Личен архив
Лидер е този, който мотивира своя екип да постига целите си, дори когато той самият е на почивка

„Представете си един абсолютно нормален човек, който сутрин се събужда и му се спи. Стараеш ли се да бъдеш точен до секундата, все нещо се случва и закъсняваш. И обратното. ”

Полина Ал-Битар е генерален директор на „Цептер България”. Завършила е Човешки ресурси в Софийския университет и магистратура по Информационни системи и технологии. В момента се дипломира като магистър по Бизнес администрация отново в СУ. На 31 години е, омъжена. Нетрадиционната за нашите географски ширини фамилия дължи на своя съпруг, който е сириец.

Полина Ал-Битар - 13
Снимка: Евгений Милов


В какво се състои работата на един генерален директор?
Генерален мениджър на голяма компания като „Цептер” се занимава с абсолютно всичко - като се започне от най-дребните оперативни неща и се стигне до по-големите като стратегията и промяната. Всички отдели са пряко подчинени на мен. Отговарям за над 500 човека. Очакванията и въпросите на всеки един от тези служители трябва да посрещам всеки ден.

Трудно ли се става шеф?
На мен не ми е било трудно. Работих изключително много и с голяма любов. Все още всяка сутрин се събуждам свежа и идвам на работа с голямо удоволствие.

Кое е най-трудното изпитание за един мениджър?
За хората на мениджърски позиции е истинско изпитание да успеят да организират времето си така, че да им стига за всичко.

Работиш ли в събота и неделя?
Нямам фиксирано работно време. Винаги съм на разположение, независимо от часа или деня. И независимо от това дали съм в България или в чужбина.

Как се обличаш обикновено на работа?

Рокля и обувки. Обичам роклите.

Полина Ал-Битар - 12
Снимка: Евгений МиловТе ли преобладават в гардероба ти?
Да.

Защо?
Чувствам се изключително комфортно в тях. Нося и поли със сака и панталони, но най-добре се усещам в рокля.

Любими дизайнери и марки?
Не купувам неща, само защото са определена марка. Не съм роб на марките. По-скоро купувам определен стил, независимо на кой дизайнер или производител са дрехите.

Полина Ал-БитарА как би определила стила си?
Елегантно-разчупен. Представете си класически елегантна рокля например с интересен акцент. Ръкави до лакътя, например. Или дискретно цвете.

Най-скъпото нещо, което си си купувала?
Най-скъпите неща, в които съм инвестирала са почивки и бижута.
По принцип не си купувам извънредно скъпи неща. Повечето ми официални рокли, които изглеждат луксозно, са купени от Дамаск. Там индустрията за произвеждане на дамски официални облекла е масова. И ако у нас една подобна рокля би струвала 2000-3000 лева, то там може да се намери за 600-700 лв. Пазарувам и по време на разпродажби. Повечето ми чанти например са купени по този начин. Имам и друга тактика - купувам дрехите си предварително. Така, когато впоследствие трябва да отида на някакво „тежко” събитие, не ми се налага да търся конкретно облекло за него и да правя прибързани скъпи покупки.Да видим какво си донесла от своите любими предмети и бижута...

Полина Ал-Битар - 3
Снимка: Евгений Милов


Кутия за бижута, която е изработена от 417 истински седефа. Подарък ми е и е дело на една от най-старите работилници за арабеска в Дамаск.

Полина Ал-Битар - 4
Снимка: Евгений Милов


Значката на General Manager в компанията. Това е един малък предмет, символът, който обединява седемте години, които работя в Цептер и цялата ми кариера.

Полина Ал-Битар - 5
Снимка: Евгений Милов


Бижу във формата на кръст и пеперуда, което е направено по поръчка.

Полина Ал-Битар - 6
Снимка: Евгений Милов


Много любим комлект от гривна, обеци и висулка.

Полина Ал-Битар - 8
Снимка: Евгений Милов


Донесла съм и специални чаши, в които всяка сутрин пием чай със съпруга ми, защото не сме почитатели на кафето.

Полина Ал-Битар - 15
Полина Ал-Битар със съпруга си. Снимка: Личен архив


Каза, че вкъщи не пиете кафе. Храните ли се здравословно?
Големи почитатели сме на здравословен начин на хранене и на приготвяне на храната. Аз лично от три години се храня 6 пъти на ден – закуска, обяд, вечеря, две хапвания между храненията и късна вечеря. Хранителният режим ми е предписан от Ипократис Пападимитракос (тъй като преди имах сериозни проблеми със стомаха, дължащи се на нередовно хранене в ученическите и студентските ми години).

А има ли значение с какво се храниш? Българска кухня или източна кухня?

От малка избягвам мазните храни. Въпреки че консумирам много месо, гледам да подбирам качествено такова. Храня се с много зеленчуци, като кухнята ни е комбинирана – и българска, и арабска, и европейска.

Спортуваш ли?
Ходя два пъти в седмицата на народни танци и два пъти на фитнес.

На какви процедури за разкрасяване ходиш?
Гледам поне един път в седмицата да ходя на фризьор. Маникюрът си го поддържам сама.

Полина Ал-БитарГрим?
Абсолютно всеки ден се гримирам. Старая се лицето ми да изглежда максимално естествено – хем да се вижда, че има грим, хем това да не е основния акцент. Учила съм се от професионалисти.

Как разпускаш?
Запалена съм по организиране на пътувания... Най-често отскачаме до Солун, защото е близо. Там се разхождам, пия горещ шоколад, гледам морето. Два или три пъти в годината организираме и по-дълги пътувания.

Полина Ал-Битар - 14
Полина Ал-Битар на фирмено латино парти във Виена. Снимка: Личен архивКъде пътувахте последно?
Последната година бяхме във Франция, Шотландия и Ирландия, преди това в Белгия, Холандия и Испания. Не обичам all-inclusive почивки, по време на които се излежаваш на един шезлонг 10 дни. Обичам места, които са свързани с някакво преживяване. И на които ставаш сутрин в 8 и вечер си лягаш в 11 часа, натрупал множество емоции.

Полина Ал-Битар - 2
Тематично бяло парти в Марса Алам, Египет. Снимка: Личен АрхивНа бюрото ти има...
Договори, каталог с наши продукти, текущи документи, ценоразпис, календар, визитни картички, компютър.

Вдъхновява те...
Областта Андалусия в Испания.

В дамската си чанта винаги имаш...
Задължително парфюм.

Мъж мениджър или жена мениджър?
В моята практика съотношението между мъже и жени на ръководни позиции е 50:50. Изключение правят сферите човешки ресурси, маркетинг и реклама, където преобладават жените. Но стане ли въпрос за финанси и финансови услуги – повечето мениджъри са мъже.

Лидер е...
Този, който мотивира своя екип да постига целите си, дори когато той самият е на почивка.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?