Истинското й име е Лесли Хорнби и е родена през 1949 година в Лондон. Става известна като манекенка, един от първите топмодели (сочена от мнозина за първия топмодел), актриса и певица. Заради крехката й фигура получава псевдонима Туиги – от английски тънка, крехка.

Когато е само на 16 години се запознава с лондонския фризьор Ленард и става лице на неговия салон за красота. Именно първата й фотосесия от онова време с късата коса я прави истински популярна по целия свят. Скоро след това става топмодел и икона на субкултурата на 60-те.


Слабата й фигура, емблематичният й грим и прическа, и нестандартните й модни решения са имитирани от милиони момичета по цял свят. Манията по отслабването по това време дори става известна като „синдром на Туиги”. През 1970 г. Лесли се отказва от кариерата на модел. Участва в няколко филма и грабва Златен глобус.


“Винаги съм обичала живота и никога не съм знаела какво следва. Харесва ми да не знам какво се крие зад ъгъла.”

„Да бъдеш млад не е свързано само с възрастта, става дума и за свободния дух. Можеш да срешнещ някого  на 20, който е отегчен и стар, или можеш да срещнеш някого на 70, който е млад и завладяващ.”

„След 40-та година е когато ние наистина започваме да се наслаждаваме на себе си. За много жени това е времето, в което всичко си идва на мястото и те изглеждат по-добре отвсякога.”


„Най-хубавото нещо на възрастта е, че не трябва да правиш, обличаш или казваш нищо, което не искаш.”

„Да бъдеш пораснала жена не означава, че не можеш да изглеждаш красива и различна.”

„Не е нужно да се обличаш като всички останали. Много по-забавно е да създадеш свой свобствен стил.”


„Балеринките са любимите ми обувки, защото са много комфортни. Те изглеждат перфектно, както с дънки, така и с лятна рокля; дори с правилния чифт можеш да облечеш и вечерна рокля.”

„Златните ми правила, благодарение на които изглеждам добре, са да овлажнявам кожата с добър крем. И винаги свалям грима си преди да си легна.”

„Не ми харесва, когато хората казват „Ти си на 45, значи трябва да се обличаш с Х, а не с Y.” За мен обличането е отношение, а не възраст.”


„Моята слабост е шоколадът – по-специално този с карамел и ядки.”

„Да, черното ни прави по-слаби, но не винаги изглеждаме млади с него. Правилният нюанс на червеното обаче може да направи всички жени на изглеждат слаби.”