.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Размисли от Рейчъл Карсън

LadyZone.bg | преди 6 години
рейчъл карсън
Снимка: wikipedia.org
Заради своята обич към земята и всичко живо, е известна като адвокат на природата...

Рейчъл Карсън (1907 – 1964) е американка, морски биолог, екоактивист, основоположник на зеленото движение. Обявена е от „Тайм” за една от най-влиятелните личности на 20 век. Защо ли? Книгата на Рейчъл „Тихата пролет” или „Смълчана пролет” („Silent spring”), която излиза през 1962 г. много бързо се превръща в бестселър – книга, която обявява война на цялата химическа промишленост на САЩ. Химическите гиганти в страната се опитват да спрат издаването й, но произведението вече си е свършило работата – породило е първият екологичен дебат в света.

„Колкото по-бързо насочим вниманието си върху чудесата и реалностите на земята, толкова по-малко апетит ще имаме за унищожение.”

„Човекът е част от природата, и неговата война против нея е неизбежно война против самия него.”

„В природата нищо не съществува само.”

„Не е и наполовина по-важно да знаеш, отколкото да чувстваш.”

„Тези, които съзерцават красотата на земята, намират резерви на сила, които ще издържат, докато трае живота.”

„Един от начините да отвориш очите си е да се запиташ: „Какво щеше да е, ако не бях видял това? А, ако знам, че никога повече няма да го видя?”

„Обонянието, за разлика от останалите сетива, има силата да извика спомените ни, и е жалко, че го използваме толкова рядко.”

„Иронично е да си помислим, че човекът може да предопредели своето бъдеще чрез нещо очевидно тривиално като да използва спрей против насекоми.”
 

Ключови думи:Размисли, Цитати, Цитат
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?