Мадона Луиз Вероника Чиконе, по-известна просто като Мадона, е американска певица, актриса, продуцент. Родена през 1958 година в Мичиган. Първоначално се ориентира към балетa и танците, докато учи в гимназия Рочестър Адамс, където e част от мажоретния състав. Благодарение на постиженията си в танците, тя получава стипендия да учи в университет. Явно големите заложби, които е имала Мадона, са й подсказвали, че я очаква бляскава кариера, без това да налага получаване на образователна степен преди това. Само след един семестър Мадона се премества в Ню Йорк, за да стане известна. Първоначално иска да пробие с танци, но след това решава, че музиката е в кръвта й. Първият й хит е от 1982 година – „Everybody”. През следващата година идва и първият албум – „Madonna”, следван от „Like A Virgin”.

Гримьорката на Мадона: Българките изглеждат невероятно млади>>

Изпълнението на 26-годишната тогава поп звезда на първите музикални награди на MTV се счита за скандало – неприлични движения, събуждащи неприлични асоциации, облекло, маниери. Именно с тази визия и държание на сцената певицата затвърждава имиджа си на скандална поп икона. Младите момичета по това време всячески се опитват да й подражават – къси поли, разкъсани дрехи и една черна бенка над устните, направена с молив. Следват албуми с различно звучене, които също се възприемат много добре и от публиката, и от критиката. Доказателство за това са продажбите – оценени са на над 400 милиона долара, изключвайки от списъка сингли и макси сингли, които добавят още 75 милиона долара на сметката на талантливата певица. Сред най-запомнящите й хитове ще си останат "Papa Don't Preach", "La Isla Bonita", "Like a Virgin", "Like a Prayer", "Express Yourself", "Cherish" и много други.

„Бъдете силни, вярвайте в свободата и Господ, обичайте себе си, имайте чувство за хумор, мастурбирайте, не съдете хората по това каква религия изповядват или какви сексуални навици имат, обичайте живота и семейството.”

„Беден е този мъж, чиито удоволствия зависят от разрешението на друг мъж.”

„Искам да бъда като Ганди, Мартин Лутър Кинг и Джон Ленън... Но искам да остана жива.”

 Да родиш след 40>>

 

„Ако бях малко момиче отново, бих искала да бъда като моите фенове – щях да искам да приличам на Мадона.”

„Отказът е най-големият афродизиак.”

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

„Дали сексът е мръсен? Само ако не се миете.”

„Спинът е най-лошото нещо, което се случи през 20-и век, след Хитлер.”

„Обичам промените. Нова лампа или картина могат да променят изцяло една стая.”

 

 Размисли от Шаде>>

„Аз съм резултат от добрите и лошите избори, които съм правила.”

„Амбициозна съм. Но ако не бях толкова талантлива, колкото амбоциозна, щях да съм брутално чудовище.”

„Аз съм корава, амбициозна и знам какво точно искам.”

„Много хора се страхуват да кажат какво искат. Това е причината те да не получават това, което искат.”

„Понякога трябва да си кучка, за да успееш.”

 Размисли от Даяна Рос>>

„Когато падна на колене, то няма да е, за да се моля.”

„По-добре да живееш една година като тигър, отколкото сто като овца.”

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

„Няма да бъда щастлива, докато не стана толкова известна, колкото е Господ.”

„Мисля, че всеки трябва да бъде женен поне веднъж в живота си, за да разбере колко безмислена и остаряла институция е бракът.”


Размисли от Били Холидей>>