.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Размисли от Мадлин Олбрайт

LadyZone.bg | преди 4 години
мадлин олбрайт
Снимка: wfae.org
Много хора знаят, че Мадлин Олбрайт е първата жена държавен секретар на САЩ, но малко знаят, че тя всъщност е чехкиня

Много хора знаят, че Мадлин Олбрайт е първата жена държавен секретар на САЩ, но малко знаят, че тя всъщност е чехкиня. Рожденото й име е Мария Яна Корбелова. Произхожда от семейство на чешки евреи, приели католицизма. Родена в Прага, още като малка получава прозвището „Мадленка” от баба си. Преследвано от нацистите, семейството й емигрира в Щатите, където баща й преподава в университета в Денвър. Преди да стане държавен секретар, длъжност която Мадлин заема от 1997 до 2001 г., е заемала все високи постове в политиката – била е постоянен представител на САЩ към ООН, член на Кабинета на президента Бил Клинтън и член на Националния Съвет за сигурност. Известна е с това, че винаги демонстрира невероятен контрол над ситуацията, дори и в най-трудни моменти и с най-трудните събеседници. Издава автобиография под заглавието „Госпожа министър” през 2003 година. Признава, че личният и професионалният живот на една жена не могат да вървят ръка за ръка и че е успяла да достигне до този висок пост, благодарение на това, че се е развела. Има три дъщери.

„Смятам, че това да си жена има големи предимства. Мисля, че сме много по-добри в личните отношения и имаме силата да казаваме нещата такива, каквито са, когато е нужно.”

„Омразата, емоционалността и чувството на неудовлетвореност не са политики.”

"В ада има специално място за жени, които не помагат на други жени."

 

Ключови думи:Размисли, Цитати, Цитат
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?