.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Размисли от Клара Бартън

LadyZone.bg | преди 4 години
клара бартън
Клариса Харлоу Бартън посвещава целия си живот на това да помага на другите

Клариса Харлоу Бартън, наричана Клара Бартън (1821 г. – 1912 г.), посвещава целия си живот на това да помага на другите. Освен че е била медицинска сестра, тя работи още като учител, патентен чиновник и различни дейности, свързани с хуманитарната дейност. Малко хора знаят, че всъщност Червеният кръст е основан (1881 г.) от жена и това е точно Клара Бартън, която в продължение на 23 години е и негов президент.

Във времена, когато много малко жени се осмеляват да работят извън дома си, Бартън прави кариера, помагайки на другите. Тя никога не се омъжва, знаейки какви са ограниченията, произтичащи от семейния живот.  

Размисли от Флорънс НайтингейлКоя е „Дамата с лампата”?


След избухването на Гражданската война в САЩ Клара безвъзмездно помага и се грижи за ранените войници, често носи и свои собственипревързочни материали на фронтовата линия. Когато войната свършила, тя помага хиляди войници да бъдат идентифицирани. Бартън лобира за признаването на Международния комитет на Червения кръст. Клада продължава своята хуманитарна дейност и в други страни, където се водят войни и има вътрешни кризи чак до смъртта си през 1912 г.

„Работата на всеки е работа на никой, а работата на никой е моя работа.”

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Статии за четене или видео за гледане?