Елън Лий ДеДженерис е американска актриса, комедиант и телевизионен водещ. Родена е през 1958 година. Участва в няколко ситкома през 90-те години на миналия век, които я правят известна. Нейното „Шоуто на Елън Дедженерис”, което се излъчва в Щатите от 2003 година насам е едно от най-известните токшоу програми. През 1997 година обявява публично, че е лесбийка по време на гостуване при Опра Уинфри. От 2004 година има връзка с актрисата Порша де Роси. През май 2008 обявяват, че са сгодени, а само няколко месеца по-късно правят сватба в техния дом, на която присъстват майките на двете дами. Елън определя себе си като етичен веган и „голям фен на животните”.

Елън и половинката й Порша



„Понякога не можеш да видиш себе си добре, докато не се видиш през очите на другите.”

„Научих се да бъда състрадателна в резултат на това, че често съм била дискриминирана. Всичко лошо, което ми се е случвало в живота, ме научи на състрадание."

"Именно предизвикателствата и пречките ни дават дълбочина и ни правят интересни. Дали са забавни, докато се случват? Не. Но те са това, което ни прави уникални. И това го знам със сигурност.”

"Протакането не е проблемът, а решението. Затова протакайте сега, не отлагайте."

"Аз съм кръстница (англ. godmother). Това е голямо нещо да бъдеш кръстница. Наричат ме на галено Господ (англ. god). Това е толкова сладко."

"Баба ми започна да изминава по 8 км на ден, когато беше 60 години. Тя вече е на 97 и нямам представа къде, по дяволите, се намира."

„Животът е кратък. Ако не ми вярвате, попитайте някоя пеперуда. Техният среден живот е от 5 до 14 дни."

„Щом искате да тествате козметиката, защо го правите с невинните животинки, които не са направили нищо лошо. Тя трябва да се тества върху затворници, които са осъдени за убийство или изнасилване. Така вместо да пръскат парфюм в очите на зайче, за да проверят дали предизвиква алергии, трябва да пръснат в очите на психопата Чарлс Менсън и да го питат дали го боли.”