.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Разговор с трима именици – Ирина, Ирена и...

LadyZone.bg | преди 2 години
2111070377.jpg
Ирина (вляво) и Ирена празнуват днес своя имен ден Снимка: LadyZone.bg
Кога са научили за празника, как го отбелязват и какво усещане им носи името

Православната църква почита днес, 5 май, паметта на света мъченица Ирина. Имен ден празнуват Ирина, Ирена, Иринка, Ириней, Мира, Мирослав, Мирослава и Мирчо.

Повод да разговаряме с трима от тях - две прекрасни дами и един господин, обогатяващ празничното настроение със своите уникалност и дар слово.

Ирена Василева е уеб дизайнер и колкото и да е странно не знае какво означава името й ("мир на древногръцки). Тя ни призна, че не харесва името си и предпочита да й казват Ирен. Не е кръстена на никого и едва днес научи, че на 5 май има имен ден. Ирена е толкова влюбена в планините, че е ходила три пъти в Непал, а през септември планира четвърта експедиция в района на Еверест.

По-информирана за празника се оказа Ирина Памятних, илюстратор и графичен дизайнер. Тя е кръстена на прабаба си, която не помни, но името й носи много хубаво усещане. Ирина е научила за празника преди 4-5 години. Миналата година съпругът й подарява разкошна стайна орхидея, но, за добро или лошо, през есента двамата се разделят, а малко след това цветето увяхва. "Потвърди се поверието, че цвете, което не е подарено със силна любов, не живее дълго" – смее се Ирина, която много обича да бродира, да прави кукли и да илюстрира детски книжки. Днес тя е почерпила колегите си с ръчно правени бонбони. Получила е много поздравления, включително и SMS от мобилния оператор.

2111070393.jpg
Снимка: Илюстрация: Ирина Памятних

Най-отдавна знае за празника си програмистът Мирослав, който не пожела да бъде сниман. Той не е кръстен на някой роднина, но от малък знае, че на 5 май има имен ден. Иначе днес го празнува за първи път, черпейки колегите си с бонбони. На въпроса какво усещане ти носи името, Миро отговаря с хумор: "Усещане че имам име". В същия стил е и отговорът на въпроса за любимото му занимание: "Да си седя вкъщи и да си чеша брадата".

Какво е вашето усещане, скъпи именици? 

 

Ключови думи:Празник, Имен Ден
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви са целите ви за 2019 година?