Очарователната актриса Рая Пеева, която е добре позната на зрителите на bTV като светски репортер в предаването "Преди обeд" и сериала "Скъпи наследници", признава, че е била доста покостлива като малка. До такава степен, че веднъж е накарала майка си да припадне след беля, станала по време на игра на "Стражари и апаши"...

Рая, която завършва "Актьорство за драматичен театър" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", играе в Младежки театър "Николай Бинев" и е носителка на наградата ИКАР 2012 за дебют, споделя в интервю пред Ladyzone.bg, че любимият й десерт още от малка е мляко с ориз, което е нямала търпение да сервират в детската градина.

Кой е сладкишът или вкусът на твоето детство? 

Моето детство беше през 90-те, аз тогава съм родена. В детската градина хапвахме мляко с ориз. Беше любимия ми десерт и само него чаках да дойде, в петък го даваха. Това ми беше любимият десет. Самият му аромат, вкусът на канелата и на леко запеченото млекце… направо ми се дояде, сега мисля да си направя.

Снимка: iStock

Кой приготвяше този сладкиш? 

Този сладкиш го приготвяше баба ми, Бог да я прости. Майка ми също, както и лелките в детската градина. Аз също вече си го приготвям сама.

Снимка: Личен архив

Ти имаш ли твой вариант и каква е рецептата?

Аз го правя точно по старата рецепта на баба. Тя включва прясно мляко, ориз и канела. Запича се, оставяш го малко да се охлади и... ядеш и ревеш.

Снимка: Личен архив

Пакостливо дете ли си била? 

Да, бях доста пакостлива. Общо взето бях като момченце - играех на "Стражари и апаши", с прашки съм стреляла, карала съм ролери… Все едно имах шило в дупето - така ми казваше баба - не можех да стоя на едно място.

Снимка: Личен архив

Помниш ли някоя по-голяма беля и каква беше тя? 

Играехме на "Стражари и апаши" и аз се качих на една черница. Тя беше ниска, но аз отпуснах цялото си тяло върху клон, който не съществуваше - просто не видях, че там няма клон. Паднах и клон се заби в гръкляна ми, едва оцелях. Майка ми припадна, като ме видя. Съжалявам и до ден днешен, че съм причинила такова нещо на майка си, но как беше: "Юнак без рана не може".

Снимка: Олег Попов

Какво мислиш за празнуването на Хелоуин – правиш ли нещо специално на/за този ден със семейството ? 

Преди се обличах за Хелоуин, защото работех в клубовете Yalta и "Червило", преди да вляза в НАТФИЗ, за да изкарвам някакви пари, да помагам на родителите си и да бъда по-самостоятелна. И там беше общо взето задължително, а и много забавно, да се обличаме. Аз съм актриса и почти всеки ден на сцената се преобличам в нечия друга кожа, така че за мен това е ежедневие.

Снимка: Личен архив

Пакост или лакомство?

Пакост, естествено!

  • Гергана Стоянова: Търся баланс между празниците в душата и празниците в календара и мисля, че успявам!
  • Андрей за вкуса от детството: Угощения с шоколади и Иван, който някога ми подари единственото си марсче
  • Посланик Херо Мустафа: Хелоуин винаги ми напомня за българските кукери
  • Дъвки "Турбо" и подстригани Барбита - кои са топ пакостите и любимите лакомства от детството на Петя Дикова
  • Кристина Нгуен: Ароматът на детството ми - уют и домашни масленки (рецепта)
  • Нели Хаджийска не обича сладкиши, но всеки ден прави на децата си „торта в чаша“
  • Стаси Цалова за най-голямата си пакост и "парфето на мама"
  • Искрен Тончев-Искрата: Не се гордея с никоя пакост, но имам забавни истории в архива
  • Изабел Овчарова за най-голямата си пакост като дете
  • Куин Чан насинила окото на братовчед си като дете и обожавала бананов сладолед