Едно от водещите музикално-информационни радиа bTV Radio посреща новия сезон с две нови попълнения към екипа си – бебе и нова радиоводеща. Диана Хаджийска излиза по майчинство, а на нейно място Деа Манолова ще води предаванията „За града“ и „Важното, казано на глас“, заедно с Лили Ангелова.

Деа има повече от 10 години опит в медиите, като е била част от водещи телевизионни и радио канали. Печатните медии също са част от нейната биография и са я насочили към специализирането ѝ към ресор политически репортер.  През по-голямата част от работата си е отразявала предизборни кампании за президентски, парламентарни, местни и европейски избори, като е правила интервюта с всички председатели на водещи политически партии, както и с министри от различни кабинети.

„Радвам се, че имам възможност да стана част от екипа на bTV Radio. Вярвам, че работата ми в bTV Radio Group ще ми даде възможност да бъда не само глас на предаванията, а и активно да участвам в създаването на продукцията. bTV е синоним на качествена журналистика и за мен удоволствие да бъда сред журналисти, които не правят компромис със стандартите в професията", казва радиоводещата.

Щастливи сме, че екипът на bTV Radio се увеличава и можем да посрещнем  професионалист като Деа. Пожелаваме ѝ попътен вятър, а на Диди Хаджийска и нейното семейство желаем всичкото щастие на света!”, каза Жени Марчева – изпълнителен продуцент на новините и актуалното съдържание в ефира на станциите bTV Radio, N-JOY, Jazz FM, Classic FM и Z-Rock.

Деа Манолова е завършила бакалавърска степен в специалност Журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“ и магистърска степен по Продуцентство в същия университет. Като малка Деа искала да стане художник и вярва в силата на добрия пример. Вярва, че добрите новини имат място в ефира и ще работи за информиране на слушателите за значимите хубави и добри неща. Преценява, че журналистиката е най-добрият начин да достигнеш до повече хора и така да повлияеш за промяната в позитивна посока.

Добрият пример лесно става заразен и активира ефекта на доминото. Вярвам, че чрез пример можем да направим света едно по-хубаво и добро място“, споделя радиоводещата.