Изпълнителката на "Обичай ме" се изявява като вокал на една от най-обичаните групи у нас "ТЕ", а също така развива и самостоятелната си кариера на поп певица,  която я отведе чак до Острова. През миналата година Преслава бе поканена да издаде свой сингъл във Великобритания, а наскоро нейна песен отново бе представена от лейбъла Соулфул Еволюшън в европейски DJ проект. Издадените на английски ремикси на обичания летен хит "Среднощни хора", както и на песента "Може би съм аз" придобиха широка популярност в клубовете на Острова и Европа, поставяйки Преслава сред топ соулфул хаус вокалите. Певицата наскоро представи видеото към новия й сингъл "Ти" - романтична балада, написана от Любо Киров и Ясен Велчев (Акага,ТЕ). В последно време Преслава взима участие в редица благотворителни акции, работи по нови песни, а неотдавна бе част от журито на един от певческите конкурси в страната с над 400 участника.

Трудно ли е да си жена в България 2015 г?

Със сигурност не е лесно. Не могат да се сложат всички под общ знаменател, но като цяло средностатистическата работеща жена, майка в България не е в особено изгодна позиция. И причините са многото неуредици в нашата страна. Недостатъчни доходи и още много хаос в различните сфери на образование, здравеопазване, социално подпомагане и прочие. 

На какво отделяте най-много от времето си?

Моето време по един или друг начин е заето с това, което правя, а именно музиката, срещите с хора и ангажиментите.

Как съвместявате професионалните задължения с отговорностите към семейството?

Аз все още  не съм родител и поради тази причина не ми се налага да се съобразявам до такава степен...

Как поддържате отличната си форма, защото Вие сте от красивите жени на България?

Не съм от тези хора, които прекарват часове във фитнеса. Предпочитам разходките, аеробиката и упражненията, приемане на повече течности и както споменах по-горе ограничаването на някои вредни храни.

Храните ли се здравословно?

Едва ли съм пример за човек, който се храни здравословно. Винаги съм хапвала по малко от това, което ми се прияде. Но в последните години осъзнах, че добрата хидратация и замяната на месото и тестените изделия с риба и морски продукти ми се отразяват добре.

Кои са любимите ви марки за облекло, аксесоари, парфюми, чанти, обувки?

Не робувам на никакви марки и смятам, че не марката дава класата и прави човека стилен и елегантен. Предпочитам изчистения силует. Е, налага се да експериментирам за снимки или дуги поводи. От парфюмите харесвам много повече мъжките аромати и ми се е случвало да ползвам такива. От дамските имам любими на Yves Saint Laurent и Narciso Rodriguez.

Какво е за Вас приятелството между жени? Как прекарвате времето с приятелките си?

В моята работа така се случи, че съм заобиколена предимно от мъже - приятели, музиканти най-вече. Но разбира се, че имам и приятелки жени от музикалните среди и не само. Броят се на пръстите на едната ми ръка, но винаги когато имаме възможност се виждам с тях. Срещаме се за обичайните неща - клюкарставне по женски на кафе или шопинг. Не деля приятелите си на мъже и жени. Всичко зависи от човека и е доста индивидуално.

Какви са Вашите хобита?

Хоби силно казано, по-скоро е свързано с работата ми, но се интересувам от професионален грим.

Как и къде почивате?

Почивката е изключване на телефони, никакъв интернет и срещи с хора, освен с любимия човек на усамотено място. За предпочитане е морето.

 

Обичате ли да готвите и имате ли любима рецeпта?

Справям се с готвенето, но не ми е от най-любимите занимания. Може би защото е свързано и с начина ми на живот, в който няма как да съм постоянно на пазар за пресни продукти. А и готвенето е свързано с повече ядене, което не е добре за мен! :) Но пък, когато имам време и желание близките ми остават доволни.

Бърза и лесна рецепта за ризото с морски дарове на Преслава Пейчева

Около една чаена чаша ориз се сварява и овкусява по желание, може със зеленчуков бульон, отцежда се. Морските дарове пресни или замразени, около 300 г се задушават за 3-4 минути в масло и леко се посоляват, като се внимава, ако в ориза сте сложили вече сол. След това се смесват с ориза и готово.

Какви творчески планове имате?

Спрях да правя творчески планове, в България това не е възможно. Когато се чувствам вдъхновена да запиша нова песен го правя, когато не става просто не го правя на сила, само за да се похваля с нещо ново. Преди месец и половина излезе новият ми сингъл с видео - баладата "Ти". Освен това продължавам да записвам сингли за британския лейбъл за клубна соулфул хаус музика, с който работя. Харесват песните ми и ги издават и ремиксират в английски версии. Също така се замислям дали не е време за нов албум, защото имам материал, но времето ще покаже. Да съм жива и здрава само!