По повод стилното преобразяване на RING24 се срещахме с изключителната Николета Маданска, която е новата водеща на програмата на националния спортен канал. Следват интересни факти за талантливата и обаятелна Lady спорт.

За Вас спортът е...
Колкото и клиширано да звучи, спортът за мен е здравословен начин на живот. Той е моето вътрешно "Аз". Спортът изгражда характера, прави те по- добър и щастлив, дава усещането и самочувствието да се изправяш пред ежедневните проблеми и да се справяш с тях.

С какво Ви помага наученото от спорта в настоящата ви журналистическа работа?
Качествата, които изгражда спортът, са безценни за работата ми като журналист. Силата – да налагам волята си и да понасям ударите "под кръста", които са неизбежни в нашата професия. Бързината – да съм първа преди всички в надпреварата за "водещата" спортна новина. Ловкостта – да успяваш въпреки всичко и всеки, да си на точното място в точното време. Издръжливостта – качеството, което помага да не спираш и да продължаваш да бягаш по трънливия път към целта, която преследваш.

Снимка: Евгений Милов

Как успявате да поддържате своята женственост в този толкова "мъжки свят"?
Няма друг толкова мъжки свят като спорта, който да ти предлага възможността да го завладееш имено чрез женствеността. Точно затова тя трябва да бъде ценена и съхранявана.

Кои са качествата, които е редно да има една дама, за да работи в сферата на спорта?
Както при спортистите, така и в нашата професия, най- важното качество е дисциплината, трудолюбието и доза талант.

Как се държат мъжете, когато видят жена в спортен отдел? Плюс или минус ли е да си жена в тази сфера?
Безспорно присъствието на една дама в спортен отдел е гаранция за успех. А как се държат мъжете? Винаги имат желанието да изпитат футболните ти познания.

Какво очаквате от новото Ви професионално начало с RING24?
За мен това не е ново професионално начало, а по-точно - завръщане. Надявам се, зрителите да пазят хубави спомени, такива каквито имам и аз, от предишния ми престой в РИНГ - най-старият изцяло спортен канал у нас.

Снимка: Евгений Милов

По какъв начин съхранявате баланса "професионален-личен" живот с вашата професия?
Пред мен никога не е стояла подобна дилема. Вече повече от десет години съм в тази професия и поне до този момент съумявам да намеря баланса между личния живот и работата, която обичам.

Кой е любимият Ви момент от работния ден?
Любимият ми момент от деня е чувството на добре свършена работа след предаване или емисия.

Какво е посланието ви към всички жени, които вървят по вашите стъпки?
Сбъдването на мечтите става стъпка по стъпка, нека се научим на изкуството да правим малки крачки!