.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Ника Любецкая: За да има разбирателство и любов между хората, трябва първо да има в самите нас

LadyZone | преди 1 година
Ника Любецкая
С мини фестивала "Free spirit day" изпълнителката отваря нова страница в живота си

Организаторът на "Free spirit day" Ника Любецкая разкри подробности около предстоящия мини фестивал и новата житейска посока, в която поема. Всичко това се случва няколко дни, след като бяха пуснати в продажба билетите за първото издание на целодневния фестивал, който ще се проведе в пространството на "Fabrica 126" на 29 септември 2018 г. Той няма да е просто едно музикално събитие, а ще се превърне в арена за различни изкуства и уъркшопи. Но нека научим по-интересното за феста от самата Ника Любецкая в интервю, предоставено от организаторите на фестивала.

Коя си ти, Ника?

Аз съм една жена, която е родена в Крим и живее в България почти от 20 години по любов, по любов към България. Това мога да отговоря спонтанно, но ако се замисля по-дълбоко... Коя съм аз, това е най-трудният въпрос, който някога може да се зададе..., но е много хубав и много полезен. Може да ти спести няколко сеанса при психолога. Аз съм Ника, Ника Любецкая… Момиче, жена, човек, артист най-вероятно. Все още не знам коя съм точно. Опознавам се. Всеки ден. Знам, че бих искала да съм по-добра. Най-вече човешки, след това професионално. Обичам развитието, градацията, движението.

Много хора те познават като организатор на руски партита и изпълнител на руски песни, защо реши да сложиш край на тази си дейност и да покажеш новото си амплоа?

Купонът е част от моята природа и няма как да се откъсна от това. Нощем ли, през деня ли, целият ми живот е купон и аз съм много щастлива от този факт. Ново амплоа? По-скоро нов проект. Руската музика е прекрасна и необятна и смятам, че този проект вече се изчерпа и мисля, че е хубаво да покажа на света нещо съвсем различно. Нали знаете, за да ти се случи нещо велико, трябва да махнеш от живота си нещо много добро и успешно. 

Ника ЛюбецкаяНовото начало ще поставиш с мини фестивала "Free Spirit day" 2018, който ще се състои на 29 септември в София. Разкажи ни повече за него.

Основната ми цел е да се забавлявам. Това може би звучи много повърхностно, но това е самата истина за мен. Аз умирам за купон, за динамични емоции, за настръхването. Обичам да усещам как времето спира, а пространството започва да се върти. Един от начините да усетя подобно нещо е сцената, концертът, партито. Както и да го наречем, това е сливането с музиката и хората. Тогава ставаш едно цяло с всички. Както всъщност си. Ето сега ти отговорих май и на първия въпрос. Искам хората да се почувстват щастливи, по-свободни, по-весели. Ще се постарая с всичките хора, които ми помагат (Господ да ги благослови за това) да им създам атмосферата на един щастлив и свободен софийски ден.

Какви изненади да очакват посетителите на феста?

Какви точно изненади ги очакват ще разберат по време на самия фест, защото ако сега ги издам няма да са изненади. Затова са изненадите, за да ги очакваш. Това, което мога да обещая сега на хората, които няма да си позволят да изпуснат това събитие, е, че в мини-фестивала ще вземат участие старателно селектирани артисти както на хендмейд базара, така и водещите на уъркшопите. Те ще бъдат български творци. И всъщност не само, но са български, защото живеят, работят и творят именно тук, тук и сега. Всеки посетител ще има възможността да научи нещо ново за света и за себе си чрез изкуството, танците и словото. Може някой нищо да не научи, а просто да разпусне и да се натанцува вечерта. Искам да е напоително, притегателно и завладяващо и вярвам, че точно така ще се получи.

Ника ЛюбецкаяНова банда, нов проект, ново музикално парче - повдигни завесата около всичко това?

Бандата наистина е нова. Основният виновник за нея е човекът, с който творя в последните години - Светослав Димитров от Sound City Studio. Той събра бандата. Единствено перкусиониста е моя заслуга. Него открих по време на един мой кастинг. Всички изпълнители са изключителни музиканти и за мен е голяма чест и радост да работя с тях. Ново авторско парче все още няма, въпреки че в чекмеджето има доста идеи, но този път ще заложа на класиката с авторски прочит. 

Ти си творец по душа, който обича купона, но държи на хармонията и реда. Защо според теб хората не могат да живеят в мир и разбирателство помежду си? Какво им пречи? 

За да има разбирателство и любов между хората, трябва да има такова първо в самите нас, а много често това някак си не ни е присъщо. Точно това ни е най-големият проблем. Ние не може да се разберем сами със себе си и за това нараняваме другите. Не ни достига любов и това е, а тя е навсякъде и във всичко. И най-голямата тайна е, че никъде не може да я намерим, преди да я открием в себе си. Сигурно звуча, като модерните треньори по личностно развитие, но наистина вярвам в това. И също така работя много активно по въпроса. Фестът е един от начините да мултиплицирам моята любов към света и да я обединя с любовта и енергиите на хората, които ще дойдат и се надявам всички заедно да завъртим много силна и красива любовна енергия и енергията на свободния и щастлив дух.

Ника Любецкая

В разгара на лятото какво е посланието ти към всички?

В разгара на лятото, както и в разгара на есента и на зимата искам да пожелая на хората да живеят живота си със страст, любов, вдъхновение и благодарност.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?