Йоли Майър е едва на 20 годишна възраст, но талантът й е голям. Тя е новоизгряващата музикална звезда на 2016. Нещо повече – родената и израснала в Маями певица я възприемат за “Кубинската Адел". Днес е не само местна знаменитост в родния й град, но светът предстои да я открие – благодарение на Интернет.

"Аз съм това, което съм. Не носят прекалено много грим на сцената. Не харесвам корсетите. Каквото и да правя – то е плод на вътрешното ми усещане – осланям се на емоциите си. Не пиша за неща, които не съм преживяла. Да изразяващ себе си е важно и мисля, че истината е най-мощното оръжие на света", споделя тя пред медиите. 

Възпитаник на Academy of Arts and Mind (Маями), младата изпълнителка обича изкуството, но музиката й е на сърце. Наскоро тя сподели, че силно се надява, някой ден, да работи съвместно с Адел.

В интерес на истината, когато чухме каварът й на парчето "Hello" на Адел, бяхме смаяни от силата на гласа й. Малцина съвременни изпълнители мога да постигнат подобно музикално достижение. 

Говорейки за мечти, Йоли допълва: 

"Израснала съм в кубински дом, където ме учеха, че жената е предназначена да готви и да се грижи за дома, както и да свърши всичката домакинска работа, преди мъжът й да се прибере от работа. Желанието ми е жените да бъдат независими и мечтая хората да спрат да учат малките момиченца, че са принцеси, които трябва да бъдат поддържани."

Вдъхновенията й са Ела Фицджералд, Ета Джеймс и Ейми Уайнхаус. В момента Йоли Майър работи усилено върху музиката си и работи като певица в местен ресторант в Маями. Успоредно с това дава най-доброто от себе си, за да популяризира и собствената си авторска музика. Едно от парчетата й е озаглавено - “Men Will Be Men”, което тя определя като покана за повече равенство между половете в семейството.

"Искам музиката ми да докосва всички хора по света. Дори 80-годишните. Желанието ми е музиката ми да кара хората да почувстват емоцията – да я преживеят редом с мен. Намерих надежда, открих увереност, намерих резон да продължавам да творя. Познато ли ви е това чувство, когато нещо в теб претрепва и разбираш, че това си ти. Искам да олицетворявам този музикален жанр", признава Майър.