.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Най-великите песни на Джанис Джоплин

Евгений Милов | преди 46 седмици
Джанис Джоплин
Снимка: Getty Images
"Не правете компромиси със себе си. Вие самите сте всичко, което имате". 48 години от смъртта на Кралицата на психеделичния соул

На 4 октомври 1970 г. Джанис Джоплин е намерена мъртва в Лендмарк хотел в Холивуд, Лос Анджелис. Официалната версия за смъртта на американската певица - прекалено голямо количество хероин и уиски.

Така 60-те бързо остават без великата си "Дж" троица - Джим Морисън, Джими Хендрикс и Джанис Джоплин - търсачи на щастието на дъното на бутилката и хванати за дяволското хоро на дрогата, водещо до злокобния "Клуб 27".

Джанис Джоплин
Снимка: Getty Images

Характерният глас на Джоплин й носи славата един най-известните блус рок и психеделик рок изпълнители, а наелектризиращо й сценично присъствие на поп фестивала в Монтерей и фестивала Удсток превръща Джанис в музикална икона.

Джанис Джоплин
Снимка: Getty Images

През 1995 г. Джанис Джоплин влиза в Рокендрол зала на славата, а музикалната библия "Rolling Stone" я поставя на 46-о място в класацията 100-те най-велики творци за всички времена, както и на 28-о място в класацията на 100-те най-велики певци на всички времена. Почитаме Джанис Джоплин с най-великите песни на Кралицата на психеделичния соул.

"Down On Me"

"Summertime"

"Piece Of My Heart"

"Ball 'n' Chain"

"Maybe"

"To Love Somebody"

"Kozmic Blues"

"Work Me, Lord"

"Cry Baby"

"Mercedes Benz"

"Me And Bobby McGee"

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?