Страстни гласове, буен темперамент, смях и мнооого танци...

Наскоро под прожекторите на шестото издание на водещия международен фестивал RomaFictionFest, който се проведе в Италия, по розовия килим се появиха тонове звездна красота. Но една звезда блестeше най-силно. Италианският актьор Габриел Гарко.

Ще ме попитате защо смятам така. Вижте, прочетете и ще разберете. Освен, че е талантлив и красив, е снимал и в България част от новия си филм за италианската легенда Рудолф Валентино, който се очаква с голямо нетърпение да излезе на екрана.

Самият актьор казва в интервю за RomaFictionFest колко е въодушевен от ролята.

Много чуждестранни филмови продукции се снимат в България, но рядко те са публично достояние. Докато екипът беше у нас, успях да взема кратки интервюта с хореографите и другите двама италиански герои във филма.

Моля, нещо италианско! :)


"Жените не са влюбени в мен, а в образа, който виждат на екрана. Аз съм просто платното, на което те рисуват своите мечти”                    

                                                                     Рудолфо Валентино

Като се замислим, доста мъдри думи за човек, който е имал един куп фенки (наричан още „Latin lover” - в превод латински любовник) в епоха, когато масовата истерия по каквото и да било все още е нещо ново.

В лентата се разказва за живота на италианската легенда Рудолфо Валентино - един от първите актьори в нямото кино, превърнали се в обект на масово обожание. Роден на 6 май 1895 г. Завършва земеделско училище. Но явно полето не му е било по сърце, защото на крехката възраст от 18 години заминава за Ню Йорк. Там работи различни неща, включително и като жиголо. През 1917 заминава за Холивуд. Твърде млад на 23 август 1926 г. умира вследствие на перитонит, малко преди да успее да влезе в киното , където гласът вече се е чувал.


Представям ви известните, млади и красиви, носещи буйния темперамент на Италия и съвремието Даниела Белини и Роберта Мастромичеле - двете млади хореографки на филма – винаги усмихнати и позитивно настроени към всички, особено към танцьорите.

Как попаднахте в този екип - имаше ли кастинг за хореографи или сте достатъчно популярни в Италия, за да ви поканят лично?

Роберта Мастромичеле по време на репетиция

Роберта: В интерес на истината ни се обадиха. Ние работим за телевизията, правим хореографии на наши певци, както и за реклами. Предполагам, че не оставаме незабелязани, а и най-вероятно сме отговорили на изискванията на екипа (усмихва се).

Какъв стил танци ви допадат?
Р: Моята работа е по-комерсиална и е насочена към MTV танците, но тук определено много се забавлявахме с танците от 20-те.

Оказа ли се трудно да направите хореография на танци от времето на 20-те години?
Даниела Белини

Даниела: Да, много трудно се оказа. Опитахме се да пресъздадем танците от тази епоха,но вмъкнахме умело и някои съвременни елементи и мисля, че се получи доста сполучливо.

Как се работи с българските танцьори? Знам, че звучи може би малко изпросено, тъй като съм една от тях, но все пак кажете ми честно? :)

Р: Срещнахме съвсем малки затруднения не защото са българи, а защото тук са събрани различни танцьори, едни са професионални балерини, други са професионалисти в балните танци и всеки е добър в своята сфера, но когато се съберем всички заедно се налага да бъдем комплексни професионалисти, което не е никак лесно. Самото стиковане на целия екип е трудна работа. Изискванията на хореографите са едни, но пък всеки танцьор ги разбира различно, затова беше трудно. Може би имахме нужда от време и когато го получихме, нещата в крайна сметка се получиха и то много добре.

Д: А и след като всичко се одобри и хареса от режисьора и нямаше забележки, значи сме си свършили работата качествено и ние като хореографи, и танцьорите като изпълнители (усмихва се).

А с българските актьори? В този филм участват Латинка Петрова и Силвия Въргалова. С какви впечатления сте от тях?
Роберта и Даниела в един глас: Много симпатични и добри.

За първи път ли сте в България и какво успяхте да видите освен залата и снимачната площадка?
Р: Да, за първи път съм в България. За съжаление видях само хотела, където сме отседнали и снимачната площадка.
Д: И да не забравяме залата. ;)

Да се върнем отново към звездния блясък... В този филм за Рудолф Валентино главната роля е отредена на небезизвестния италиански актьор и секс символ Габриел Гарко – лесно ли се работи с такава звезда?
Р: Да, ние работим много месеци с него и наистина дава всичко от себе си, за да извади най-доброто, на което е способен в танците.

Той казва, че никога не се е занимавал с танци, но по мои наблюдения на репетициите в залата танцува уникално добре. Бих казала, че трудно някой може да повярва, че не е професионален танцьор.
Д: Тръгнахме от нулата. Факт! И той наистина се справи страхотно. Просто има хора, на които явно всичко им се отдава... (смее се)

Вие самите имате ли роли във филма?
Р: Една малка сцена имах в началото.

Ще ни разкриете ли за коя част от живота на Рудолф Валентино се разказва във филма?
Д: Целият му живот. От дете цялата трансформация до момента, в който умира.

Вие имате много красиви мъже в Италия – какво ще кажете за българските?

Р: Не ми се сърдете, но аз и Даниела действително нямахме голяма възможност да „оглеждаме” мъжете в България... Но, ако трябва да бъда напълно искрена, ми направи впечатление, че има или много едри мъже, или по-дребни, може просто в този момент, когато таксито ни е возило от точка „А” до точка „Б” пред погледа да ми да са попадали такъв тип мъже...(усмихва се).



И, разбира се, най-често задавания въпрос на гости дошли в България – аз също няма да ви го спестя – бихте ли посетили отново България било то по работа или почивка?
Роберта и Даниела: Да, да, защо не? С удоволствие.

Пожелавам успех на филма и целия българо-италиански екип!

Очаквайте продължение с двамата второстепенни герои Атилио Фонтана и Андреа Касалино в новия филм за „Легендарния Валентино”...