Митко Тимчев отпадна от участието си във "Фермата" след дуел със Симеон Томов. Той е на 50 години от Берковица, но живее във Вършец. Работи като футболен мениджър и както сам твърди, него „всички го познават“. Преди да се захване с настоящата си професия, Митко е бил десантчик-парашутист, учител по история, имал е и вземане-даване със сенчестите групировки. Баща е на три дъщери – на 28 г., 26 г. и 23 г.

 

Прие доста лично номинацията за дуелист от Роман. Защо?
Изпращането ми на дуел не е проблем за мен. Аз съм влязъл във "Фермата" и знам, че ще изляза на арената. Бяхме водили много разговори помежду си и всички се бяхме разбрали, че изкарваме Христина. При положение, че по никакъв начин не застрашавах Роман и защото не спази тази уговорка, приемам номинацията му като предателство.

Какво промени у теб „Фермата“?
Престоят ми там разтърси категорично ежедневието ми. Това е преживяване, което променя ъгъла, по който гледаш на всичко около теб. Елементарен пример - когато пазаруваме от магазина, дори не се замисляме как е произведен хлябът. След „Фермата“ сигурно всички ще ценим много повече труда на хората, направили така, че да имаме тези блага на трапезата си.  
Другото е, че за пореден път се убедих, че въпреки навършените ми 50 години, мога да сгреша в преценката си за хората.

Каза, че мечтите на българите са малки? Защо?
Хората в България, които се опитват да изплуват от трудностите, биват смачквани. И в предишния строй се е случвало и днес е така. В България нямаш ли познати, колкото и да си кадърен, вероятността да изплуваш е малка. Самата система, страната ни не позволява българинът да има големи мечти. Това се доказва от хората, емигрирали от България – те успяват. Успяват навън, но не и в България.

Тази година мотото на Фермата е съединение. Получи ли се между вас?
Категорично да. Хората, които влязоха в 2 различни отбора, които се съревноваваха помежду си в началото, в края на формата станаха приятели. Аз лично за себе си мога да кажа, че с почти всеки един съм много близък и искам да ги запазя като приятели и навън.

Кой е твоя фаворит за победител?
Дидо. И двамата сме от Северозапада, като душевност ми е много близък, и двамата харесваме рок музика, той е и много чувствителен и добър човек. Моето желание е той да бъде победител.