Милица Гладнишка доказа, че музиката е най-добрата подправка към всяко ястие. В Къщата на италианските традиции певицата "подправи" с части от оперни арии и нежни джаз стандарти десерт, приготвен на живо и посветен специално на нея.

Тя се сдоби с ястие на свое име на официалното представяне на новото меню и новия главен готвач на Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi – неаполитанеца Марко Лукиари.

Едва 29-годишен, той оглавява кухнята на ресторанта след като завладя Италия, Австралия, Египет и Великобритания със своите кулинарни умения и талант. С идването му фокусът на менюто се пренася от слънчева Пулия в сърцето на италианското гастрономическо изкуство - родното място на пицата и моцарелата – Неапол!

Милица Гладнишка е музата на новия главен готвач, който също както нея...

...се чувства близък с оперната музика [б.ред. в Неапол се намира най-старата италианска опера Teatro di San Carlo].

Постиженията на творческото дуо не се свеждат, единствено и само до кулинартните постижения на Chef Марко. Певицата съвсем скоро ще представи новия си съвместен проект с Михаил Йосифов секстет "Да хвърлим операта в джаза", който ще включва популярни арии, изпълнени по неподправен начин.

"Бях впечатлена от слънчевата усмивка и професионализма на Марко", споделя певицата пред Ladyzone.bg.

"Когато Марко реши да ми посвети ястие, ме разпитваше какво най-много обичам. Аз го разходих из най-различни любими мои вкусове. Когато човек е удостоен да му бъде изготвен негов собствен специалитет, се опитва да осъществи всичките си кулинарни мечти.

Накрая след дълги дебати и...

...отваряне на апетита, Марко предложи този традиционен неаполитански десерт, който съдържа класата и свежестта на суровите плодове. Десертът Милица олицетворява сладостта на живота. Според мен е много подходящ за есента. Орехите, пресните круши, рикота - все сезонни продукти с изключителни вкусове. Аз не съм маниак на тема сладко - обичам само леки десерти и този е прекрасен", ни разказва Милица.

Освен нея, в плен на италианската кухня, през последната една години, в ресторанта попаднаха Иван Лечев, Иван Димов, Йордан Йовчев, Ирмена Чичикова, Андреа Бочели, Лара Фабиан, Ейдриън Броуди, Карминьо и много други.

Само в рубриката "КулинАРТно с Марко" в Ladyzone.bg ще можете да научите рецептата на десерта "Милица", който се предлага като специално предложение в Траторията до края на октомври.