Тази година беше белязана от разтърсващи разкрития за сексуални посегателства от страна на известни личности, сред които в непрекъснато нарастващия списък силно изпъкнаха имената на Харви Уайнстийн, Джеймс Тобак, Кевин Спейси и други.

Признанията, направени от жертвите на сексуално насилие, отприщиха мощна вълна в социалните мрежи срещу мълчанието по неудобната тема, като именно участниците в кампанията #MeToo (#АзСъщо) сега са избрани от редакторите на "TIME" за тазгодишните носители на титлата "Човек на годината".

В списъка с кандидати за престижното звание попаднаха още саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман ал Сауд, заплашените с депортация нелегални имигранти от "The Dreamers" в САЩ, състезателят по американски футбол и лидер на кампания за борба с расизма Колин Каперник, прокурорът Робърт Мълър, разследвал намесата на Русия в президентските избори в САЩ, основателят на "Amazon" Джеф Безос, президентът на САЩ Доналд Тръмп, върховният ръководител на Северна Корея Ким Чен Ун, режисьорката на филма "Жената-чудо" Пати Дженкинс, както и китайският президент Си Дзинпин.

Сред жените, позирали за корицата на броя "The Silence Breakers" са актрисата Ашли Джъд и певицата Тейлър Суифт. Вижте повече в следващото видео, както и в сайта на "TIME":