Меган Маркъл може и да е херцогинята на Съсекс, но тя съвсем не е типичната принцеса. При пристигането си в Кралската академия по изкуствата в Лондон във вторник вечерта тя наруши кралския протокол по много елегантен начин. След като излезе от автомобила, с който пристигна, тя се здрависа с един от домакините на събитието и затвори сама вратата на колата. 


Коментарите на потребители в социалните мрежи не закъсняха. Един от тях гласи: „За първи път виждам принцеса, която сама затваря вратата на автомобила си.“


Всъщност това не е първият път, в който 37-годишната бивша актриса поема нещата в свои ръце. Миналата седмица, когато майка й беше на гости в Лондон и се включи в едно от събитията в двореца, Меган отново затвори сама вратата си.

На 19 май, когато беше сватбеният ден на Хари и Мегън, пък станахме свидетели на красив жест от страна на херцогинята. След като принцът се изяви като кавалер и отвори вратата на съпругата си, тя му отвърна със същото, протягайки се, за да отвори неговата.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Жестовете й, които се тълкуват като нарушение на кралския протокол, всъщност са добре приети от медиите и обществеността в контекста на това, че самата Маркъл определя себе си като феминистка, бореща се за равенство между половете – информация, която всеки може да намери на уебсайта на двореца Кенсингтън.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos



Не на последно място трябва да отбележим елегантния тоалет, на който беше заложила Меган – черна рокля Givenchy за 2500 паунда, черни обувки Aquazzura и клъч отново Givenchy.