Само три дни преди сватбата от двореца Кенсингтън съобщиха кои ще бъдат шаферките и шаферите по време на сватбената церемонията на 19 май в параклиса "Сейнт Джордж". И по всичко изглежда, че кралската сватба, която налага спазването на множество правила и традиции от векове, започва да прилича все повече на съвременна. Протоколът налага шаферите и шаферките, които са десет на брой, да бъдат от кралското семейство, а Меган и Хари се спряха на 10 момичета и момчета, като само във вените на две от тях тече кралска кръв. Останалите 8 малки помощници са деца на близки приятели на двойката.

Снимка: Alexi Lubomirski/Getty Images

Разбира се, както можете да се досетите първите две имена в списъка са на сладките племенници на принц Хари – принцеса Шарлот, която е на 3 и принц Джордж, който е на 4 години. С това се изчерпат кралските особи сред шаферите и шаферките.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ето и списъка на децата, които ще имат специална роля по време на церемонията:

От страната на Меган

Реми Лит – на 6 години, кръщелница на Меган
Райлън Лит – на 7 години, кръщелница на Меган
Айви Мълроуни – на 4 годинки, дъщеря на най-добрата приятелка на Меган
Браян и Джон Мълроуни – на 7 години, синове на най-добрата приятелка на Меган

От страната на Хари

Принцеса Шарлот
Принц Джордж
Флорънс ван Кътсъм – на 3 години, кръщелница на Хари
Зали Уорън – на 2 годинки, кръщелница на Хари
Джаспър Дайър – на 3 години, кръщелник на Хари

По всичко изглежда, че Меган и Хари са си разделили бройката от 10 шафери и шаферки по равно. Без съмнение обаче най-подготвени за големия ден ще бъдат принц Джордж и принцеса Шарлот, които миналата година изпълняваха същата роля по време на сватбата на сестрата на Кейт Мидълтън – Пипа.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

От двореца Кенсингтън съобщиха, че детайли за роклите на шаферките и костюмите на шаферите ще бъдат оповестени в деня на сватбата – 19 май.