.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

“М” като музика, “М” като Мария

Диана Георгиева | преди 5 години
Мария Бръчкова - 4
Когато любовта към мелодията на успеха ти стегне багажа за Лондон, където да издадеш албум. Мария Бръчкова - истории за музика или музика за истории

Мария е лирична комбинация от тъмна кожа, широка усмивка и чувство за хумор каквото ни допада – самоиронично и от сърце. Освен, че пее нежно и обожава джаз и соул, Мария пише музика – предпочита да мисли себе си за музикант, а не за певица. Може да сте я виждали на сцената заедно с “Bluba Lu” – участва в два от последите им албуми, или в компанията на джазмени като Венци Благоев, Пепи Момчев, Петър Георгиев, Борето Таслев или пък с Теодор Петков.

Ако обаче не сте се усетили навреме и сте я пропуснали – Мария от три години е в Лондон, а първото й EP – “Storyteller” е вече факт.

Грабна ни с непринуденото си поведение, любовта си към фотографията, уменията си в графичния дизайн и илюстрацията, както и с това, че пече хляб – “обикновено в неделя, ”. Освен това свири на пиано и обожава перкусии - шейкъри, дайрета, бутилки с вода – казва, че ги настройва предварително в тоналност, като изпива колкото трябва. Мария харесва Lianne La Havas, Тори Еймъс и Еverything Everything, ние пък нея и така...


Coffee
 

Откривам я една неделя в Лондон – докато разговорът ни бива прекъсван от дъжда, който се чува през прозореца й на толкова километри от тук, кафетата от двете страни на екраните ни димят и създават усещане за среща лице в лице. Искам да я попитам много неща, но не бързам. Тя често избухва в смях, докато разказва върху какво работи и какво иска да й се случи, а следващите 45 минути минават със скоростта на новопостроено метро.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?